Τελευταία Νέα
Διεθνή

Navalny - Γερμανία: Όχι σε επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας - ΟΑΧΟ: Ανησυχεί για τη χρήση χημικού όπλου

Navalny - Γερμανία: Όχι σε επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας - ΟΑΧΟ: Ανησυχεί για τη χρήση χημικού όπλου
Παρά τη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου A. Navalny, η  Επιτροπή Aνατολικών Υποθέσεων των Γερμανικών Επιχειρήσεων είναι εναντίον των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Παρά τη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalny, η  Επιτροπή Aνατολικών Υποθέσεων των Γερμανικών Επιχειρήσεων είναι εναντίον των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
«Πιστεύουμε ότι είναι λάθος να αντιδράσουμε στη δηλητηρίαση του Navalny με περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες θα πλήξουν και πάλι εντελώς αμέτοχες επιχειρήσεις και τον ρωσικό πληθυσμό.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό το περιστατικό να εξελιχθεί σε μόνιμο βάρος στις διμερείς μας σχέσεις και συνεπώς να βλάψει περαιτέρω τις γερμανορωσικές οικονομικές επαφές.
Η καγκελάριος Merkel αρνήθηκε δικαιολογημένα να αναμίξει την υπόθεση αυτή με κυρώσεις κατά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Επιτροπής Oliver Hermes.
Ο Χέρμες πρόσθεσε ότι «τα αίτια της πράξης θα πρέπει να αποσαφηνιστούν διεξοδικά και με διαφάνεια μαζί με τη Ρωσία.
Η δηλητηρίαση του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.
Ελπίζουμε όλοι πάρα πολύ ότι δεν θα προκληθεί στον Navalny κάποια μόνιμη βλάβη στην υγεία του».
Επίσης ο πρόεδρος του Γερμανορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Mathias Sep, δήλωσε στο Reuters ότι «η κρίση του κορονοϊού έχει οδηγήσει το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε ρεκόρ εκροής γερμανικών κεφαλαίων από τη Ρωσία, ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
Οι διαδηλώσεις στη Λευκορωσία και η δηλητηρίαση του Alexei Navalny εγείρουν ανησυχίες ότι αυτή η τάση θα ενταθεί.
Η κυβέρνηση στη Μόσχα πρέπει να βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα για τους ξένους επενδυτές, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω εκροές κεφαλαίων».

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία για την χρήση χημικού όπλου κατά του Navalny

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) εξέφρασε σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου την «μεγάλη του ανησυχία» για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Alexei Navalny, ο οποίος σύμφωνα με το Βερολίνο δηλητηριάσθηκε με νευροτοξικό παράγοντα που ανήκει στην οικογένεια Novichok.
Ο πρόεδρος του ΟΑΧΟ Fernando Arias δήλωσε ότι ο διεθνής οργανισμός είναι έτοιμος να παράσχει βοήθεια σε οποιαδήποτε χώρα αντιμετωπίζει κατάσταση παρόμοια με αυτή του μπλόγκερ Alexei Navalny.
«Σύμφωνα με την Συνθήκη για την απαγόρευση των χημικών όπλων, οποιαδήποτε δηλητηρίαση ατόμου με νευροτοξικό παράγοντα θεωρείται χρήση χημικού όπλου. Τέτοιες περιπτώσεις προκαλούν σοβαρή ανησυχία», δήλωσε ο Fernando Arias.
Είπε επίσης ότι «τα κράτη μέλη του ΟΑΧΟ θεωρούν την χρήση χημικών όπλων από τον οποιονδήποτε και υπό οιεσδήποτε συνθήκες ως πράξη καταδικαστέα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες που έχει ορίσει η διεθνής κοινότητα».
«Ο ΟΑΧΟ συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση και είναι έτοιμος να συνεργασθεί και να βοηθήσει οποιοδήποτε κράτος –μέλος, το οποίο θα ζητήσει βοήθεια», προσέθεσε ο Αρίας.
Η Γερμανία, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι ο Alexei Navalny δηλητηριάσθηκε με νευροτοξικό παράγοντα που ανήκει στην οικογένεια Novichok δήλωσε ότι θα ενημερώσει για το ίδιο θέμα και τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών 'Οπλων.
Οι δυτικές χώρες ασκούν πιέσεις στην Ρωσία ζητώντας να ρίξει φως στην υπόθεση δηλητηρίασης του πολιτικού της αντιπολίτευσης.
Ωστόσο η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες ότι ευθύνεται για την δηλητηρίαση του Ρώσου πολιτικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης