Τελευταία Νέα
Speculator

Με απόδοση έως 6% οι τελευταίες διανομές μετρητών των εισηγμένων – Πότε μοιράζουν τα κεφάλαια

Με απόδοση έως 6% οι τελευταίες διανομές μετρητών των εισηγμένων – Πότε μοιράζουν τα κεφάλαια
Εταιρείες της μικρής κεφαλαιοποίησης θα προσφέρουν καλές αποδόσεις στους μετόχους στις επόμενες μέρες
Λίγε εισηγμένες έχουν μείνει που δεν έχουν κόψει ακόμα το μέρισμα ή την επιστροφή κεφαλαίου για τη χρήση 2019.
Αν και αρκετές αποφάσισαν να κρατήσουν ρευστότητα και να προφυλαχθούν από την κρίση δεν ήταν τελικά λίγες αυτές που έδωσαν και υπολογίζονται σε περίπου 60.
Μάλιστα κάποιες ισχυρές, προχώρησαν σε περισσότερες από μία διανομές μέσα στο 2020 και κάποιες… πιο τολμηρές προχωρούν σε διανομή προμερίσματος για τη χρήση που διανύουμε.
Την υψηλότερη απόδοση έχει η Ελβέ Ενδυμάτων, η οποία και για αυτή τη χρήση θα επιστρέψει στους μετόχους της καθαρό ποσό 0,25 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 5,8%.
Ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της αποκοπής με την εισηγμένη να αναφέρει πως η καταβολή του θα γίνει 7/12/2020.
Απόδοση 5,37% έχει το μέρισμα της Βογιατζόγλου το οποία ανέρχεται σε 0,095 ευρώ και έχει φόρο 5%.
Η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα στις 17/9.
Στο 5,4% είναι η απόδοση του μερίσματος ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή της Κλουκίνας-Λάππας  και η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα στις 14/9.
Η AS Company θα δώσει  0,07 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της με τη μορφή της επιστροφής κεφαλαίου και άρα καθαρό το παραπάνω ποσό με την απόδοση να ανέρχεται στο 3,47%.
Οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το σχετικό δικαίωμα στη σημερινή συνεδρίαση (4/9)
Η Inform Λύκος θα δώσει προμέρισμα για τη χρήση 2020 ύψους 0,05 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 4,6% χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για να ανακοινωθεί η ημερομηνία της αποκοπής του.
Η απόδοση του μερίσματος της Epsilon Net ανέρχεται στο 1%.
Μικρή τέλος είναι η απόδοση των επιστροφών κεφαλαίου ή μερισμάτων της Παπουτσάνης, της ΙΑΣΩ  και  της Viohalcο, αλλά σημειώνεται πως η Παπουτσάνης έδωσε πριν λίγους μήνες και άλλη μία επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή, συν τα 0,02 ευρώ που θα κόψει στις 8/9.
Σημειώνεται επίσης πως το μέρισμα της Viohalco, λόγω της νομοθεσίας του Βελγίου φορολογείται με 30%.
Θα πρέπει να αναφερθεί πως καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των εταιρειών που θα επιστρέψουν κεφάλαια στους μετόχους με τη μορφή προμερίσματος ή επιστροφής κεφαλαίου.
Επίσης δεν έχουν ολοκληρωθεί και οι ετήσιες τακτικές γενικές συνελεύσεις.
Image
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης