Γερμανία: Το 66% των πολιτών είναι ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία

Γερμανία: Το 66% των πολιτών είναι ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία
Το 66% των ερωτηθέντων Γερμανών είναι ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο με το έργο του κυβερνητικού συνασπισμού, δύο δηλαδή ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από τα προηγούμενα υψηλά τον Μάιο και τον Αύγουστο του 2020
Παρά τις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει ικανοποιημένη από τους χειρισμούς της κυβέρνησης της Γερμανίας.
Αυτό προκύπτει από στοιχεία της τακτικής δημοσκόπησης του πρώτου γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.
Σύμφωνα με αυτήν, το 66% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο με το έργο του κυβερνητικού συνασπισμού, δύο δηλαδή ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από τα προηγούμενα υψηλά τον Μάιο και τον Αύγουστο του 2020.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), ειδικότερα, μπορεί (μετά την επιλογή του Olaf Scholz ως υποψήφιου καγκελαρίου), να προσβλέπει σε μια μικρή ανάκαμψη: Εάν οι γενικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, οι Σοσιαλδημοκράτες θα ελάμβαναν το 17% των ψήφων (+2%σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD).
Xριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές χάνουν αντιθέτως δύο ποσοστιαίες μονάδες και το ποσοστό τους ανέρχεται σε 36%.
Δεύτερη ισχυρότερη πολιτική δύναμη εξακολουθούν να παραμένουν οι Πράσινοι με 19% (+1&).
Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) μειώνει το ποσοστό του κατά μία μονάδα και βρίσκεται τώρα στο 10%, ενώ τα ποσοστά των κομμάτων της Αριστεράς (Die Linke) και Φιλελευθέρων (FDP) παραμένουν σταθερά (7% και 6% αντίστοιχα).

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS