Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η τελευταία ευκαιρία για την Ιταλία - Πως το Ταμείο Ανάκαμψης θα καθορίσει το μέλλον της Ρώμης

Η τελευταία ευκαιρία για την Ιταλία - Πως το Ταμείο Ανάκαμψης θα καθορίσει το μέλλον της Ρώμης
Τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για τη μεταρρύθμιση της ιταλικής οικονομίας
Στην άποψη ότι η Ιταλία έχει μια τελευταία ευκαιρία για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει την εκταμίευση ενός ιστορικού ποσού, συγκλίνουν οι αναλυτές, αναφερόμενοι στο Ταμείο Ανάκαμψης.
«Πιστεύω ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ευρώπη και κυρίως για την Ιταλία» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Enrico Letta, μιλώντας σε δημοσιογράφο του CNBC.
Η Ιταλία αναμένεται να λάβει περί τα 81 δισ. ευρώ σε εγγυήσεις και περίπου 217 δισ. ευρώ σε δάνεια από την ΕΕ, αρχής γενομένης το 2021.
«Τόσο μεγάλο ποσό θα δώσει στην Ιταλία την ευκαιρία να κάνει ό,τι δεν κάναμε στο παρελθόν» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, πολλές χώρες έχουν ασκήσει σκληρή κριτική στην Ιταλία για το γεγονός ότι δεν έχει προωθήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως στην αγορά εργασίας ή την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Κι αυτό είναι απαραίτητο για τη μείωση του χρέους της χώρας.
«Ανησυχώ για το μεσοπρόθεσμο διάστημα» δήλωσε ο Carlo Cottarelli πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και συμπλήρωσε «το κρίσιμο είναι εάν η Ιταλία εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει πολύ».
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, έχει δηλώσει ότι τα κεφαάλαια της ΕΕ προσφέρουν μια πραγματική ευκαιρία ώστε η Ιταλία να γίνει πιο πράσινη, πιο ψηφιακή, πιο καινοτόμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να το πετύχει αυτό, καθώς καμία κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να μεταρρυθμίσει την οικονομία την τελευταία δεκαετία.
«Υπάρχει μια διαφορά.
Τώρα μπορούμε να βασιστούμε στα χρήματα από την Ευρώπη που ωστόσο θα έρθουν μόνο εάν εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Cottarelli.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης