Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διπλωματικές πηγές για Cavusoglu: Η Ελλάδα πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι με τετελεσμένα

Διπλωματικές πηγές για Cavusoglu: Η Ελλάδα πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι με τετελεσμένα
O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, βάφτισε ως «συνομιλίες» μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.
Ευχής έργο θα ήταν να επεδείκνυε τον ίδιο ενθουσιασμό και για το πολιτικό διακύβευμα που είναι η ανάγκη τερματισμού των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και η απόσυρση του Oruc Reis και των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με όρους αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο ( και όχι την απόπειρα επιβολής τετελεσμένων).
Είναι κρίμα που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να το κατανοήσει, καταλήγουν οι διπλωματικές πηγές.

Cavusoglu: Η Ελλάδα λέει ψέμματα

Για ψεύδη κατηγορεί την Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, αναφερόμενος στη δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ για τα περί διαλόγου Ελλάδας και Τουρκίας.
Ειδικότερα, ο Cavusoglu κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ενώ αρχικά είπε ναι στις προτάσεις του Jens Stoltenberg για διάλογο στην συνέχεια υπαναχώρησε.
Σε ειρωνικό ύφος, ο Cavusuglu είπε ότι η Τουρκία δεν εκπλήσσεται από την στάση της Ελλάδας και μάλιστα είπε ότι ο γ.γ. του ΝΑΤΟ δεν λέει ψέματα.
«Ψέματα λέει η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
«Εάν η Ελλάδα περιμένει να παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και να δεχτούμε τους όρους της, θα απογοητευτεί» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah στην αγγλόφωνη έκδοσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης