Τελευταία Νέα
Διεθνή

Michel (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο): Στη γραμμή «καρότο και μαστίγιο» η ΕΕ όσον αφορά την Τουρκία

Michel (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο): Στη γραμμή «καρότο και μαστίγιο» η ΕΕ όσον αφορά την Τουρκία
Η τουρκική προκλητικότητα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου
Μια προσέγγιση του τύπου «καρότο και μαστίγιο» θα υιοθετήσουν για την Τουρκία οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
Αυτό επεσήμανε σήμερα (4/9/2020) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, προτείνοντος μια διάσκεψη για την αντιμετώπιση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Θα προσδιορίσουμε τα εργαλεία στην εξωτερική μας πολιτική, μια προσέγγιση καρότο και μαστίγιο.
Ποια εργαλεία θα χρησιμοποιήσουμε για τη βελτίωση της σχέσης και ποια εργαλεία για να αντιδράσουμε εάν δεν υπάρχει σεβασμός» είπε και συμπλήρωσε «θέλουμε σεβασμό».
O Michel ο οποίος αναμένεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα πριν τη Σύνοδο Κορυφής, πρότεινε επίσης μια διεθνή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή των βασικών πλευρών και του ΝΑΤΟ.
«Αυτό θα είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκλιμάκωση στην περιοχή αλλά και για να ανοίξει ένα κανάλι διαλόγου» είπε και πρόσθεσε ότι έχει ήδη συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό με την Αθήνα και την Άγκυρα.
«Αυτό συμβαίνει, αυτό που έχει συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, δεν μπορεί να συνεχιστεί» είπε ο Michel.
Ο Michel είπε ότι στη διάσκεψη θα μπορούσε να συζητήσει το ακανθώδες ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, η ενέργεια, η ασφάλεια και το μεταναστευτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης