Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων αξιωματούχων της Βενεζουέλας

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων αξιωματούχων της Βενεζουέλας
Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων αξιωματούχων της Βενεζουέλας
Στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος τεσσάρων αξιωματούχων της Βενεζουέλας προχώρησαν την Παρασκευή 4/9 οι ΗΠΑ, με την αιτιολογία ότι συνδράμουν την κυβέρνηση του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο στην προσπάθεια να χαλκιδεύσουν την εκλογική διαδικασία που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο.
Δύο από τους αξιωματούχους και συγκεκριμένα η Ίντιρα Αλφόνσο και ο Χοσέ Γκουτιέρες ορίστηκαν νωρίτερα φέτος από το Ανώτατο Δικαστήριο ως επόπτες του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου που είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή των εκλογών του Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ότι το Συμβούλιο αποτελείται από έμπιστους του Μαδούρου και δεν μπορεί να εγγυηθεί μια δίκαιη εκλογική διαδικασία.
Ο επικεφαλής μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, έχει καλέσει τους Βενεζουελάνους να μποϊκοτάρουν τις εκλογές.
"Το διεφθαρμένο καθεστώς Μαδούρο προσπαθεί να αποσπάσει τον έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας μέσω μιας δόλιας εκλογικής διαδικασία, δήλωσε σχετικά ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μούτσιν.
Οι άλλοι δύο αξιωματούχοι στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι ο νομικός σύμβουλος του Μαδούρο, Ρεϊνάλντο Μάνοζ, και ο πρώην κυβερνήτης της Βενεζουέλας, Ντέιβιν ντε Λίμα, ο οποίος φέρεται να ενορχύστρωσε "επιχειρήσεις εξαγοράς ψήφων”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης