Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anadolu: Στρατιωτικές ασκήσεις στα Κατεχόμενα ξεκινoύν (6/9) η Τουρκία και οι τουρκοκύπριοι

Anadolu: Στρατιωτικές ασκήσεις στα Κατεχόμενα ξεκινoύν (6/9) η Τουρκία και οι τουρκοκύπριοι
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της αεροπορίας, του ναυτικού και του στρατού
Τις "ετήσιες στρατιωτικές της ασκήσεις στα Κατεχόμενα της Κύπρου" ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργεί Άμυνας σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο «οι δυνάμεις της Τουρκίας και της Τουρκικής Κύπρου (όπως αναφέρει τα κατεχόμενα) θα ξεκινήσουν μια ετήσια στρατιωτική άσκηση πέντε ημερών την Κυριακή (6/9).
Στην ανακοίνωσή του το Τουρκικό υπουργείο αναφέρει ότι "η ετήσια άσκηση αποσκοπεί στη βελτίωση της αμοιβαίας εκπαίδευσης, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ της τουρκοκυπριακής ειρηνευτικής δύναμης και της διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου".
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της αεροπορίας, του ναυτικού και του στρατού, ενώ το οι προκλήσεις συνεχίζονται καθώς η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας αναφέρεται στην ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω "των προσπαθειών της Ελλάδας και άλλων χωρών να μπλοκάρουν την τουρκική εξερεύνηση ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και να αρνηθούν τη θαλάσσια επικράτειά της".
Φυσικά αναφέρεται και στην εισβολή του 1974 λέγοντας ότι "ετά τη βίαιη διαίρεση του νησιού της Κύπρου το 1963 από τους Ελληνοκύπριους, οι Τουρκοκύπριοι υπέφεραν από μια εκστρατεία εθνοτικής βίας.
Το 1974, μετά από πραξικόπημα με στόχο την προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα, η Άγκυρα έπρεπε να παρέμβει ως εγγυητική δύναμη. Το 1983 ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης