Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): ΕΕ και Γερμανία πρέπει να λάβουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ελλάδας

Weber (ΕΛΚ): ΕΕ και Γερμανία πρέπει να λάβουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ελλάδας
Πρέπει να προχωρήσουμε σε οικονομικές κυρώσεις και αναστολή τελωνειακής συμφωνίας με την Τουρκία απέναντι στις επιθέσεις Erdogan
Ξεκάθαρη θέση υπέρ των ελληνικών θέσεων παίρνει ο επικεφαλής της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Χριστιανοκοινωνιστής, Manfred Weber λέγοντας ότι ΕΕ και Γερμανία πρέπει να κάνουν ξεκάθαρη τη θέση τους για το σε ποια πλευρά βρίσκονται στην ελληνοτουρκική ένταση των τελευταίων εβδομάδων.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό Der Spiegel αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα ελληνοτουρκικά και το δίλλημα της Γερμανίας, να στηρίξει την χώρα-εταίρο στην ΕΕ, την Ελλάδα, την ώρα που δεν θέλει να αναστατώσει τις σχέσεις της με τον Erdogan απαντά.
«To γεγονός ότι ο Γερμανός ΥΠΕΞ Heiko Maas πετά στην Αθήνα, για να εμφανιστεί εκεί ως μεσoλαβητής, είναι για μένα απαράδεκτο. Έχουμε μια σύγκρουση ενός κράτους-μέλους της ΕΕ με μια τρίτη χώρα, η οποία επιπλέον εμφανίζεται ως επιτιθέμενη χώρα. Πρέπει να είναι σαφές σε ποια πλευρά βρίσκονται η ΕΕ και η Γερμανία: στο πλευρό της Ελλάδας.
Ο υπ. Εξωτερικών πρέπει να είναι προσεκτικός ώστε να μην είναι εκβιάσιμος εξαιτίας του φόβου μιας νέας προσφυγικής κρίσης.
Αντ´ αυτού θα έπρεπε να μιλάμε για οικονομικές κυρώσεις, μεταξύ των οποίων αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Τουρκία και πολλά άλλα, ώστε να αντιδράσουμε απέναντι στις επιθέσεις του Erdogan».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης