Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊού: Πάνω από 875 χιλ. νεκροί και 26,6 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως - Οι θάνατοι στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν σε 410.000 την 1η Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊού: Πάνω από 875 χιλ. νεκροί και 26,6 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως - Οι θάνατοι στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν  σε 410.000 την 1η Ιανουαρίου 2021
Στη Γαλλία καταγράφηκαν σχεδόν 9.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, νέο ρεκόρ από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα
Αλματώδης εξακολουθεί να είναι η πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού ανά τον κόσμο, με την Ινδία να εξελίσσεται στη νέα μεγάλη εστία καθώς ξεπέρασε πλέον τα 4 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Νέα ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκαν σε ΗΠΑ,  Ινδία, Γαλλάι και Βραζιλία.
Στις ΗΠΑ νέα πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, κάνει λόγο για 410.000 θανάτους Αμερικανών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις αρχές της επόμενης χρονιάς.
Σύμφωνα με τη νεότερη πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στη χώρα, επειδή επίκειται και η περίοδος της εποχικής γρίπης και εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου επαγρύπνησης από τους πολίτες, ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τους 3.000 τον Δεκέμβριο.
Μάλιστα, το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον προειδοποιεί ότι το σύνολο των θανάτων που αναμένεται να έχουν καταγραφεί ως την 1η Ιανουαρίου «είναι 410.000, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε άλλους 225.000 θανάτους από τώρα ως τα τέλη της χρονιάς».
Βάσει του ίδιου μοντέλου που θεωρείται γενικά ακριβές,  στην περίπτωση που υιοθετείτο στην Ουάσινγκτον η προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης, κάτι που θα σήμαινε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν θα προχωρούσαν σε καμία περαιτέρω ενέργεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και τους 620.000 ως την 1η Ιανουαρίου.
Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων, όσο και ως προς αυτόν των μολύνσεων, καταγράφηκαν ακόμη 1.023 θάνατοι και 50.633 κρούσματα μόλυνσης  σε 24 ώρες.
Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 187.791 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.
Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν άλλα τουλάχιστον 50.663 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τα 6,22 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Μετά τις ΗΠΑ, ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στον πλανήτη καταγράφεται στη Βραζιλία και ακολουθεί η Ινδία.

Βραζιλία: Ακόμη 907 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και  51.194 κρούσματα

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν ακόμη 907 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 51.194 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον ημερήσιο απολογισμό που είχε δημοσιοποιήσει λίγη ώρα νωρίτερα.
Πλέον στη Βραζιλία των 212 εκατομμυρίων κατοίκων,  ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται σε 125.521 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 4,1 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, που ειδικοί θεωρούν υποτιμημένα.
Ινδία: Πάνω από 4 εκατ. τα κρούσματα
Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ινδία,  μετά την αύξηση ρεκόρ που καταγράφηκε για μία ακόμη ημέρα, καθιστώντας τη χώρα την τρίτη που περνά το όριο αυτό, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Καθημερινά στην Ινδία καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και σχεδόν ένα μήνα, καθώς η κυβέρνηση της χώρας προχωρά στο άνοιγμα των επιχειρήσεων προκειμένου να επανεκκινήσει την οικονομία που έχει πληγεί από την επιδημία.
Στην Ινδία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ακόμη 86.432 νέα κρούσματα covid-19, ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.
Έτσι, η Ινδία ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια κρούσματα μόλις 13 ημέρες αφού οι μολύνσεις από covid-19 είχαν φτάσει τα 3 εκατομμύρια, ενώ είχαν χρειαστεί πάνω από 100 ημέρες για να περάσει από τα δύο στα τρία εκατομμύρια κρούσματα.
Επιπλέον, ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα ανέρχεται σε 69.561.

Μεξικό: Καταγράφηκαν 522 νέοι θάνατοι και 6.196 κρούσματα σε 24 ώρες

Στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 522 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 6.196 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Πλέον, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έφθασε τους 66.851 νεκρούς επί συνόλου 623.090 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Γαλλία: Σχεδόν 9 χιλ. νέα κρούσματα
   
Στη Γαλλία καταγράφηκαν σχεδόν 9.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, νέο ρεκόρ από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα, ενώ έχει αυξηθεί και ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών.
Οι υγειονομικές αρχές της χώρας επεσήμαναν ότι το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν 8.975 νέα κρούσματα covid-19, σχεδόν 1.500 περισσότερα από τις 31 Μαρτίου όταν είχε καταγραφεί το προηγούμενο ρεκόρ (7.578) κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας στη Γαλλία.
Η άνοδος των κρουσμάτων, που οφείλεται εν μέρει στη διεξαγωγή περισσότερων διαγνωστικών τεστ, οδήγησε στο κλείσιμο πάνω από 10 σχολείων, λίγες ημέρες μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα ήταν 6.011, την ώρα που στις 27 Μαΐου, δύο εβδομάδες μετά την άρση του δίμηνου lockdown στη Γαλλία, ήταν μόλις 272.
Πλέον, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων covid-19 στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 347.267, ενώ ο αριθμός των νεκρών φτάνει τις 30.730.
 
Κίνα: Ακόμη 10 «εισαγόμενα» κρούσματα
   
Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν δέκα περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 4/8,  από 25 την προηγουμένη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι όλα τα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην επικράτεια.
Έτσι, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, συμπληρώθηκε η 20ή συνεχόμενη ημέρα που δεν εντοπίστηκε καμία περίπτωση εντόπιας μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα.
Στο μεταξύ, 21 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα κινεζικά νοσοκομεία, όπου συνεχίζουν να νοσηλεύονται 194 ασθενείς, εκ των οποίων οι οι δύο σε σοβαρή κατάσταση.
Συνολικά εκτιμάται πως έχουν αναρρώσει 85.284 άνθρωποι, ενώ δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.
Σημειώνεται ότι ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 4.728 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 90.008 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins.

Γερμανία: Δύο νέοι θάνατοι και 1.378 κρούσματα σε 24 ώρες

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία έφθασε σήμερα τους 9.329 νεκρούς.
Το προηγούμενο 24ωρο ακόμη δύο ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.
Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.378 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν να ανέρχεται πλέον 250.283.

Ιράκ: Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Το Ιράκ κατέγραψε τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού από τότε που ξεκίνησε η επιδημία στη χώρα, ωθώντας τις αρχές να προειδοποιήσουν τους πολίτες ότι τα νοσοκομεία μπορεί σύντομα να μην είναι θέση να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο αριθμό των ασθενών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στο Ιράκ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ακόμη 5.036 νέα κρούσματα covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 252.075, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 7.359.

Νότια Κορέα: Ο μικρότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και τρεις εβδομάδες-

Η Νότια Κορέα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο ακόμη  168 νέα κρούσματα κορονοϊού, τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό εδώ και τρεις εβδομάδες, αφού έθεσε σε ισχύ πιο αυστηρούς περιορισμούς για να αναστείλει την εξάπλωση ενός δεύτερου κύματος της covid-19.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 21.010 και οι νεκροί σε 333, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κορεατικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).
Τις τελευταίες τρεις ημέρες ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 κυμαινόταν γύρω στα 200, αφού στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έφτασε στο υψηλότερο σημείο του, 444, ένδειξη ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν τα πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Μεταξύ των μέτρων ήταν ο περιορισμός της λειτουργίας των εστιατορίων στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, όπου επικεντρώνεται η εστία, ενώ καφέ και αρτοπωλεία επιτρέπεται να κάνουν μόνο παραδόσεις παραγγελιών.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προχώρησε και στην παράταση μέχρι 13 Σεπτεμβρίου των μέτρων αυτών, εξηγώντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να μειωθεί και άλλο ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19.

Νέα Ζηλανδία: Ο Joe Williams ο 24ος νεκρός εξαιτίας της COVID-19

Ο Joe Williams, πρώην πρωθυπουργός των Νήσων Κουκ, πέθανε στη Νέα Ζηλανδία εξαιτίας της μόλυνσής του από τον νέο κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσαν οι νεοζηλανδικές αρχές.
Ο 85χρονος Joe Williams,  ο οποίος έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Νέα Ζηλανδία, είναι 24ος νεκρός ο οποίος καταμετράται στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας.
Εισήχθη σε νοσοκομείο στο Όκλαντ τη 13η Αυγούστου, δύο ημέρες μετά την επιβεβαίωση από την κυβέρνηση της επανεμφάνισης του SARS-CoV-2 στη Νέα Ζηλανδία, χώρα που έζησε 102 ημέρες χωρίς κανένα κρούσμα.
Ο Joe Williams εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο των Νήσων Κουκ το 1968 και έγινε πρωθυπουργός του αρχιπελάγους αυτού του νότιου Ειρηνικού για τέσσερις μήνες το 1999.
Ήταν γιατρός, διακεκριμένο στέλεχος των υπηρεσιών υγείας τόσο στη Νέα Ζηλανδία, όσο και στις Νήσους Κουκ.
Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της COVID-19 έπειτα από τρεις μήνες, ενός 50χρονου,  η μόλυνση του οποίου συνδεόταν με την εστία μόλυνσης που εντοπίστηκε στα μέσα του Αυγούστου στο Όκλαντ.

Αίγυπτος: Στους 16 οι νέοι θάνατοι και 157 νέα κρούσματα

Καταγράφηκαν 157 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Αίγυπτο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει τους 99.582.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, άλλοι 16 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το περασμένο 24ωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας να ανέρχεται πλέον επίσημα σε 5.495 νεκρούς.
Ακόμη, 890 άνθρωποι κρίθηκε ότι έχουν αναρρώσει και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με το σύνολο όσων αποθεραπεύτηκαν να φθάνει τους 76.305.

Λιβύη: Ρεκόρ 672 κρουσμάτων μόλυνσης και 8 νέοι θάνατοι

Στη Λιβύη 672 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον υψηλότερο αριθμό στην εμπόλεμη χώρα ως αυτό το στάδιο της πανδημίας του κορωνοϊού, καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης.
Το ίδιο διάστημα, άλλοι 8 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται πλέον σε 262 επισήμως.
Επίσης, 54 ασθενείς κρίθηκε ότι έχουν αποθεραπευθεί, με το σύνολό τους να φθάνει τους 1.910.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης