Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλματώδης η πορεία του κορωνοϊού διεθνώς - Παρατείνεται το Lockdown στην Αυστραλία – Πάνω από 876 χιλ. νεκροί, 26,7 εκατ. κρούσματα

tags :
Αλματώδης η πορεία του κορωνοϊού διεθνώς - Παρατείνεται το Lockdown στην Αυστραλία –  Πάνω από 876 χιλ. νεκροί, 26,7 εκατ. κρούσματα
Οι θάνατοι στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν  σε 410.000 την 1η Ιανουαρίου 2021 σύμφωνα με το Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME)
(upd)Αλματώδης εξακολουθεί να είναι η πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού ανά τον κόσμο, με την Ινδία να εξελίσσεται στη νέα μεγάλη εστία καθώς ξεπέρασε  τα 4 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, φτάνοντας στην τρίτη θέση μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, με τις περισσότερες μολύνσεις και θανάτους.
Η Ινδία, η οποία αποτελεί την πλέον πληττόμενη χώρα της Ασίας από την επιδημία, κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο περισσότερες από 86.000 μολύνσεις και εξακολουθεί να είναι εδώ και εβδομάδες το κράτος που αναφέρει καθημερινά τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως.
Η Ινδία έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ όσον αφορά την εξάπλωση και την ένταση του ιού τον Αύγουστο, όταν και κατέγραψε σχεδόν 2 εκατομμύρια κρούσματα, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο πουθενά αλλού στον κόσμο από την έναρξη της επιδημίας.
Στο κόκκινο εξακολουθεί να βρίσκεται η Λατινική Αμερική, όπου αν και εμφανίζονται ενδείξεις πως στη Βραζιλία μειώνεται ο ρυθμός των θανάτων και των κρουσμάτων, σε άλλες περιοχές, όπως π.χ. στην Αργεντινή καταγράφονται ημερήσια ρεκόρ μολύνσεων.
Αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται τόσο στην Ευρώπη, όπου οι μαθητές έχουν ήδη αρχίσει να επιστρέφουν στις τάξεις τους όσο και στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην Πολιτεία της Βικτόρια όπου και πάλι το τελευταίο 24ωρο υπήρξε έξαρση θυμάτων και μολύνσεων.
Σε ύφεση είναι η επιδημία στην Κίνα όπου για 20η συνεχόμενη ημέρα δεν έχει αναφερθεί ούτε ένα εγχώριο κρούσμα, ενώ και ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό είναι αμετάβλητος από τον περασμένο Μάιο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 876.400 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 26,7 εκατομμύρια, ενώ οι άνθρωποι που μολύνθηκαν και ανέρρωσαν, υπολογίζονται σε περισσότερους από 17,7 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 26.709.458 και οι θάνατοι σε 876.400
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 6.232.889 και σε νεκρούς με 188.252
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 125.502 και σε κρούσματα με 4.091.801                             
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 69.561 και τέταρτο το Μεξικό με 66.851 
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 41.638 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 1.017.131 – Στους 17.707 οι νεκροί
- Πέμπτο σε κρούσματα το Περού με 676.848 και έκτη η Κολομβία με 650.055 
- Έβδομη σε κρούσματα η Νότια Αφρική με 635.078, όγδοο το Μεξικό με 623.090 και ένατη η Ισπανία με 498.989
- Δέκατη η Αργεντινή με 461.882
- Στους 35.534 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.730 οι νεκροί στη Γαλλία


Αυστραλία: Για άλλες δύο εβδομάδες το lockdown στη Μελβούρνη

Παρατείνεται και αυστηροποιείται το lockdown  στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας λόγω κορωνοϊού με την πρωτεύουσα Μελβούρνη να παραμένει σε καραντίνα άλλες δύο εβδομάδες, ως τις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται με πιο αργούς ρυθμούς από όσο αναμενόταν.
Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια Daniel Andrews ανακοίνωσε την παράταση του lockdown, το οποίο ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου, και παρουσίασε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων τους επόμενους δύο μήνες.
Λόγω των περιορισμών στη Μελβούρνη έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις, έχει επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται σε μια περιοχή ακτίνας 5 χιλιομέτρων γύρω από τα σπίτια τους. «Δεν μπορούμε να ανοίξουμε αυτή τη στιγμή. Αν το κάνουμε, θα χάσουμε πολύ γρήγορα τον έλεγχο», τόνισε ο Andrew

Κλειστές σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στην Μελβούρνη

Η Βικτόρια, η δεύτερη πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, είναι το επίκεντρο ενός δεύτερου κύματος της επιδημίας covid-19, με τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί εκεί να αντιπροσωπεύουν το 75% του συνόλου στη χώρα (26.282) και τους θανάτους το 90% (753 συνολικά).
Σήμερα (6/9) στην πολιτεία εντοπίστηκαν 63 νέα κρούσματα κορωνοϊού και καταγράφηκαν πέντε νέοι θάνατοι, σημαντική μείωση από τα 725 κρούσματα που είχαν καταγραφεί στις 5 Αυγούστου, στην κορύφωση του δεύτερου κύματος.
Οι προβλέψεις για τα νέα κρούσματα covid-19 θα εξακολουθήσουν να είναι γύρω στα 60 ως το επόμενο Σαββατοκύριακο και αν η πολιτεία ανοίξει πολύ γρήγορα, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει τρίτο κύμα της επιδημίας.
Αντίθετα, η πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, δεν έχει καταγράψει περισσότερα από 13 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως από τις αρχές Αυγούστου.
«Πρέπει να νικήσουμε το δεύτερο κύμα, διαφορετικά θα ξεκινήσει τρίτο».
«Πρέπει να νικήσουμε το δεύτερο κύμα και να το κάνουμε σωστά. Διαφορετικά απλώς θα ξεκινήσει ένα τρίτο κύμα. Και ένα τρίτο κύμα θα σημάνει ότι δεν θα μπορέσουμε να διορθώσουμε την οικονομία, όπως μας ζητούν απελπισμένα οι άνθρωποι», σχολίασε ο πρωθυπουργός της Βικτόρια.

Δυσοίωνη πρόβλεψη ΙΗΜΕ για ΗΠΑ: Από 410.000 ως 620.000 οι θανάτοι από κορωνοϊό ως την 1η Ιανουαρίου 2021

Το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον (IHME), προβλέπει ότι ο αριθμός των νεκρών θα υπερδιπλασιαστεί έως την 1η Ιανουαρίου 2021, ξεπερνώντας τους 410.000, φτάνοντας ακόμη και τις 620.000 στη χειρότερη πρόβλεψη.
Το μοντέλο που χρησιμοποίησε το IHME, του οποίου τις μετρήσεις εμπιστεύεται ο Λευκός Οίκος και κρατικοί φορείς, κυκλοφόρησε τρία διαφορετικά σενάρια εξέλιξης: το καλό, το χείριστο και το πιθανότερο.
Το πιθανότερο σενάριο εκτιμά ότι ο Covid-19 θα σκοτώσει 410.450 άτομα στις ΗΠΑ έως την 1η Ιανουαρίου.

Το χειρότερο σενάριο, το οποίο υποθέτει ότι οι περιορισμοί και οι οδηγίες για τη μάσκα θα χαλαρώσουν, θα μπορούσε να φτάσει έως και τους 620.028 θανάτους στις ΗΠΑ, ενώ,
Το ευνοϊκότερο σενάριο το οποίο προϋποθέτει καθολική προστασία, προβλέπει ότι 288.380 άνθρωποι στις ΗΠΑ θα πεθάνουν από το Covid-19 ως το τέλος του 2020.

«Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.
Δεν νομίζω ότι αυτό είναι έκπληξη, αν και νομίζω ότι υπάρχει μια φυσική τάση καθώς είμαστε λίγο το καλοκαίρι στο Βόρειο Ημισφαίριο, να πιστεύουμε ότι η επιδημία εξαφανίζεται », δήλωσε ο Δρ Christopher Murray, διευθυντής του IHME σε δημοσιογράφους, τονίζοντας πως «αντιμετωπίζουμε την προοπτική ενός θανατηφόρου Δεκεμβρίου, ειδικά στην Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
«Αλλά η επιστήμη είναι ξεκάθαρη και τα στοιχεία είναι αναμφισβήτητα: η μάσκα, η κοινωνική απόσταση και τα όρια στις κοινωνικές συγκεντρώσεις είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού», ξεκαθάρισε.
Με εκτεταμένη χρήση μάσκας και συμμόρφωση στις οδηγίες για τη δημόσια υγεία, οι μοντελιστές εκτιμούν ότι περισσότερες από 750.000 ζωές θα μπορούσαν να σωθούν παγκοσμίως μέχρι την 1η Ιανουαρίου.
Η τελευταία πρόβλεψη του IHME, την οποία αναδεικνύει το CNBC, βασίζεται στην υπόθεση ότι ο ψυχρότερος καιρός στο βόρειο ημισφαίριο θα κάνει τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους όπου ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ευκολότερα, διατηρώντας υψηλά τον αριθμό των νεκρών.
«Οι άνθρωποι στο Βόρειο Ημισφαίριο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, καθώς ο κορωνοϊός και η πνευμονία, θα είναι πιο διαδεδομένα σε κρύα κλίματα», δήλωσε ο Murray.
Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων, όσο και ως προς αυτόν των μολύνσεων, καταγράφηκαν ακόμη 1.023 θάνατοι και 50.633 κρούσματα μόλυνσης  σε 24 ώρες.
Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 188.034 νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου John Hopkins, ενώ τα κρούσματα σε 6.210.699.
Μετά τις ΗΠΑ, ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στον πλανήτη καταγράφεται στη Βραζιλία και ακολουθεί η Ινδία.

ΠΟΥ: Δεν αναμένεται ευρύς εμβολιασμός για τον κορωνοϊό μέχρι τα μέσα του 2021


Την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται ευρύς εμβολιασμός για τον κορωνοϊό πριν τα μέσα του 2021 εκφράζει αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Μάλιστα, επισημαίνει πως ο ΠΟΥ πρέπει να δει στοιχεία από όλα τα εμβόλια ώστε να διαμορφώσει μια πλήρη εικόνα για το ποιο προσφέρει πραγματική προστασία.
Πάντως, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αναμένεται να τον Νοέμβριο.
Αρχικά, εκτιμάται ότι περίπου 30 εκατ. δόσεις θα είναι διαθέσιμες για τα κράτη-μέλη ως το τέλος του 2020.
Ως εκ τούτου, η Ελλάδα θα εξασφαλίσει περίπου 600.000 δόσεις.
Το εμβόλιο θα παρασκευάζεται από την εταιρεία AstraZeneca, από την οποία έχουν αγοράσει όλα τα κράτη-μέλη.
Η Κομισιόν πιστεύει ότι αρχικά θα διανεμηθούν 30 εκατ. δόσεις, με στόχο τις 300 εκατ. δόσεις.

Lancet: Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού παράγει αντισώματα – Δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» κατά του κορωνοϊού καθώς σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό The Lancet, τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών έδειξαν πως παράγει αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό και πως δε προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αποτελέσματα των δύο κλινικών δοκιμών του εμβολίου που έγιναν τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο, έδειξαν πως όλοι οι συμμετέχοντες στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο, ανέπτυξαν αντισώματα κατά του κορωνοϊού και ότι δεν είχαν σοβαρές παρενέργειες.
Η Ρωσία έχει εγκρίνει την χορήγηση δύο δόσεων εμβολίου για εγχώρια χρήση από τον Αύγουστο και είναι η πρώτη χώρα που έχει προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, πριν προηγηθούν ευρείας κλίμακας δοκιμές.
Σημειώνεται πως έχει ήδη δρομολογηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο σε 3.000 άτομα στην τρίτη φάση των δοκιμών που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα, με τα πρώτα αποτελέσματα να αναμένονται τον Οκτώβριο με Νοέμβριο.

Πιθανότατα από το Νοέμβριο θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Όπως είναι αναμενόμενο, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο εμβόλιο και στο πότε αυτό θα είναι τελικά έτοιμο για διάθεση ανά τον κόσμο.
Ήδη στις ΗΠΑ έχει δοθεί εντολή στις Πολιτείες να είναι έτοιμες για τη διανομή του ακόμα και στα τέλη Οκτωβρίου, πριν δηλαδή τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο της AstraZeneca, η διάθεση του οποίου θα μπορούσε να αρχίσει ακόμα και τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Η εταιρεία έχει συμφωνήσει με την ΕΕ να διαθέσει 400 εκατομμύρια δόσεις, εκ των οποίων 3 εκατομμύρια αντιστοιχούν στην Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 3/9 η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα έχει στα τέλη Οκτωβρίου τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της.
«Περί τα τέλη Οκτωβρίου θα γνωρίζουμε αν το εμβόλιο που αναπτύσσουμε για τη νόσο COVID-19 θα είναι αποτελεσματικό», ανέφερε χθες Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου ο CEO και ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Pfizer, Albert Bourla, μιλώντας για την πρόοδο και ολοκλήρωση των κλινικών μελετών του εμβολίου.
Συμμετέχοντας σε διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ των μελών της IFPMA (της διεθνούς ομοσπονδίας παραγωγών φαρμάκων και ενώσεων), ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού εξήγησε ότι γίνεται ένας αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση των κλινικών μελετών του εμβολίου που αναπτύσσει με τη συνεργασία της γερμανικής εταιρείας BioNtech.
Στην κλινική δοκιμή φάσης 3, που ξεκίνησε τον Ιούλιο σε ΗΠΑ και Ευρώπη, έχουν ήδη εγγραφεί 23.000 εθελοντές.

Curevac: Θα είμαστε σε θέση να παράγουμε σε κλίμακα το εμβόλιο κατά της COVID -19 έως τα τέλη του 2020

Την αισιοδοξία του ότι έως τα τέλη του 2020 η γερμανική βιοτεχνολογική εταιρία Curevac θα είναι σε θέση να παράγει σε κλίμακα το εμβόλιο κατά της COVID-19 το οποίο αναπτύσσει εξέφρασε ο επενδυτής και ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας λογισμικού SAP, Dietmar Hopp.
«Θέλουμε να έχουμε διαθέσιμες 10 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του έτους» ανέφερε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο Hopp, ο οποίος είπε πως αναμένει ότι η κανονιστική άδεια θα δοθεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2021, αν και μια περιορισμένη άδεια θα μπορούσε να δοθεί φέτος προκειμένου να εμβολιαστούν άνθρωποι που λόγω της δουλειάς τους κινδυνεύουν να προσβληθούν από COVID-19 ή κατοικούν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης.
Οι ανταγωνίστριες της Curevac, η αμερικανική Moderna και η γερμανική Biontech, είναι πιθανό να διαθέσουν πρώτες στην αγορά τα εμβόλια που ετοιμάζουν.

Sanofi: Κάτω από 10 ευρώ θα κοστίζει στην Ευρώπη το μελλοντικό εμβόλιο για τον Covid -19

Το μελλοντικό εμβόλιο για τον  Covid -19 θα κοστίζει πιθανότατα κάτω από 10 ευρώ δήλωσε ο επικεφαλής της φαρμακευτικής βιομηχανίας Sanofi στη Γαλλία, Olivier Bogillot.
«Η τιμή δεν έχει οριστικοποιηθεί ... Αξιολογούμε το κόστος παραγωγής για τους επόμενους μήνες ...
Θα κινείται πάντως κάτω από τα 10 ευρώ», δήλωσε ο Bogillot στον ραδιοσταθμό France Inter.
Φαρμακευτικές εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες παγκοσμίως αγωνίζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας και την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών για τον ιό, υπενθυμίζει το Reuters.
Ερωτηθείς για την αντίπαλη εταιρεία AstraZeneca η οποία αναμένεται να κοστολογήσει το εμβόλιο περί τα 2,50 ευρώ στην Ευρώπη, ο Bogillot είπε:
«Το χάσμα τιμών για εμάς οφείλεται στο ότι χρησιμοποιούμε όλους τους εσωτερικούς μας πόρους, τους δικούς μας ερευνητές και τα δικά μας ερευνητικά κέντρα.
Η AstraZeneca αναθέτει σε τρίτους μέρος της παραγωγής της».
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Sanofi και η βρετανική Glaxo Smith Kline ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή του εμβολίου και έχουν στόχο να φτάσουν στο τελικό στάδιο δοκιμών μέχρι τον Δεκέμβριο.
Εάν τα αποτελέσματα είναι πειστικά, η Sanofi και η GSK ελπίζουν να εγκριθεί το εμβόλιο κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.



Image
Στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού η Λατινική Αμερική – Πάνω από 4 εκατ. τα κρούσματα στη Βραζιλία

Στο κόκκινο βρίσκεται λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού η Λατινική Αμερική, η οποία μετρά τα περισσότερα θύματα και κρούσματα και παγκοσμίως.
Η Βραζιλία έχει πλέον καταγράψει σχεδόν 4,1 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και περισσότερους από 125.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο 51.194 νέες μολύνσεις και 907 νέους θανάτους.
Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 4.091.801 και οι νεκροί σε 125.521.
Εν τω μεταξύ δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 522 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 6.196 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 66.851 επί συνόλου 623.090ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.
Την ίδια στιγμή, ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε η Αργεντινή, όπου  το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 461.882 και οι νεκροί τους 9.623.

Νέα μεγάλη εστία κορωνοϊού η Ινδία – Αλματωδώς αυξάνονται τα κρούσματα, ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια

Στη νέα μεγάλη εστία του κορωνοϊού εξελίσσεται η Ινδία, η οποία αποτελεί την πλέον πληττόμενη χώρα στην Ασία από την επιδημία και την τρίτη πιο πληττόμενη χώρα παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών και των μολύνσεων.
Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ινδία,  μετά την αύξηση ρεκόρ που καταγράφηκε για μία ακόμη ημέρα, καθιστώντας τη χώρα την τρίτη που περνά το όριο αυτό, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Καθημερινά στην Ινδία καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και σχεδόν ένα μήνα, καθώς η κυβέρνηση της χώρας προχωρά στο άνοιγμα των επιχειρήσεων προκειμένου να επανεκκινήσει την οικονομία που έχει πληγεί από την επιδημία.
Στην Ινδία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ακόμη 86.432 νέα κρούσματα covid-19, ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.
Έτσι, η Ινδία ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια κρούσματα μόλις 13 ημέρες αφού οι μολύνσεις από covid-19 είχαν φτάσει τα 3 εκατομμύρια, ενώ είχαν χρειαστεί πάνω από 100 ημέρες για να περάσει από τα δύο στα τρία εκατομμύρια κρούσματα.
Επιπλέον, ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα ανέρχεται σε 69.561.

Image
Ιταλία - Conte: Δεν θα επιβληθεί νέο lockdown - Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον Berlusconi

Βέβαιος ότι ένα νέο κύμα του κορωνοϊού αυτό το φθινόπωρο μπορεί να οδηγήσει σε τοπικούς περιορισμούς αλλά όχι σε ένα νέο εθνικό lockdown εμφανίζεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte.
«Είμαι σίγουρος», είπε ο Conte σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.
«Δεν θα βρεθούμε σε μια κατάσταση για να επιβάλλουμε ένα γενικό lockdown.
Στη χειρότερη περίπτωση, θα πρέπει να παρέμβουμε με στοχοθετημένο τρόπο, με περιοριστικά μέτρα για περιοχές που έχουν καθοριστεί», είπε χαρακτηριστικά.
Η Ιταλία ανέφερε 1.733 νέα κρούσματα την Παρασκευή (4/9), τα περισσότερα από τις 2 Μαΐου, εν μέσω τεστ που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Αν και τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά υπολείπονται από τον  αριθμό – ρεκόρ των  6.557 λοιμώξεων στις 21 Μαρτίου.
O Conte δεν πρόκειται να δώσει το πράσινο φως για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων παρουσία φιλάθλων .
Αρνήθηκε επίσης να συναινέσει στο άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λέγοντας ότι η απόφαση ελήφθη από τις περιφέρειες.
Στα μέσα Αυγούστου, η κυβέρνηση ζήτησε να κλείσουν ξανά όλα τα νυχτερινά κέντρα.
Στο μεταξύ,  η κατάσταση της υγείας του Silvio Berlusconi προκαλεί «συγκρατημένη αλλά και δικαιολογημένη αισιοδοξία», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (5/9/2020) από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλα του Μιλάνου.
Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος προσεβλήθη από κορωνοϊό, είναι απύρετος και πέρασε χωρίς προβλήματα την περασμένη νύχτα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου, ο Berlusconi θα πρέπει να μείνει στο νοσοκομείο, όπου εισήχθη την Πέμπτη (3/9), για τουλάχιστον μια εβδομάδα.
Την ίοδια ώρα, στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.695 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 16 νέοι θάνατοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 4/9 συνολικά  1.733 άνθρωποι είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό και οι θάνατοι ήταν 11.
Στο μεταξύ, 121 ασθενείς έχουν εισαχθεί στις μονάδες εντατικής θεραπείας, 29.453 άνθρωποι είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό και 1.620 βρίσκονται στο νοσοκομείο.
Σε σύνολο 21 περιφερειών, μόνον σε δυο (στο Μολίζε και στην Βάλλε Ντ΄Αόστα) δεν υπάρχουν νέα περιστατικά.

Γαλλία: Σχεδόν 9 χιλ. νέα κρούσματα - Η χώρα αναμένει πιο σοβαρά κρούσματα τις επόμενες 15 μέρες
   
Στη Γαλλία καταγράφηκαν σχεδόν 9.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, νέο ρεκόρ από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα, ενώ έχει αυξηθεί και ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών.
Οι υγειονομικές αρχές της χώρας επεσήμαναν ότι το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν 8.975 νέα κρούσματα covid-19, σχεδόν 1.500 περισσότερα από τις 31 Μαρτίου όταν είχε καταγραφεί το προηγούμενο ρεκόρ (7.578) κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας στη Γαλλία.
Η άνοδος των κρουσμάτων, που οφείλεται εν μέρει στη διεξαγωγή περισσότερων διαγνωστικών τεστ, οδήγησε στο κλείσιμο πάνω από 10 σχολείων, λίγες ημέρες μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα ήταν 6.011, την ώρα που στις 27 Μαΐου, δύο εβδομάδες μετά την άρση του δίμηνου lockdown στη Γαλλία, ήταν μόλις 272.
Πλέον, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων covid-19 στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 347.267, ενώ ο αριθμός των νεκρών φτάνει τις 30.730.
Στο μεταξύ, η Γαλλία θα πρέπει να παραμένει σε επαγρύπνηση, καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, γεγονός που συνδέεται με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε το Σάββατο (5/9/2020) ο υπουργός Υγείας Olivier Veran.
Ο Veran ωστόσο απέκλεισε την ανάγκη να επιβληθεί ένα νέο εθνικό lockdown δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι η Γαλλία έχει άλλα μέσα να καταπολεμήσει τον ιό, ανάμεσά τους και τα τεστ.

Βρετανία: Ακόμη 1.813 νέα κρούσματα – Αυξάνεται συνεχώς  οι ημερήσιος αριθμός μολύνσεων

Σε 1.813 ανέρχονται τα νέα ημερήσια επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, έναντι 1.940 το προηγούμενο 24ωρο, όπως ανακοίνωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι.
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων, που ήταν περίπου 1.000 το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου, ενώ έχει αυξηθεί και η ικανότητα διενέργειας τεστ της Βρετανίας.
Πάντως,  την Παρασκευή 4/9 καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων.
Συνολικά στη Βρετανία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 346.506, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 41.638.

Κίνα: Ακόμη 10 «εισαγόμενα» κρούσματα
   
Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν δέκα περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 4/8,  από 25 την προηγουμένη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι όλα τα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην επικράτεια.
Έτσι, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, συμπληρώθηκε η 20ή συνεχόμενη ημέρα που δεν εντοπίστηκε καμία περίπτωση εντόπιας μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα.
Στο μεταξύ, 21 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα κινεζικά νοσοκομεία, όπου συνεχίζουν να νοσηλεύονται 194 ασθενείς, εκ των οποίων οι οι δύο σε σοβαρή κατάσταση.
Συνολικά εκτιμάται πως έχουν αναρρώσει 85.284 άνθρωποι, ενώ δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.
Σημειώνεται ότι ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 4.728 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 90.008 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins.

Γερμανία: Δύο νέοι θάνατοι και 1.378 κρούσματα σε 24 ώρες

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία έφθασε σήμερα τους 9.329 νεκρούς.
Το προηγούμενο 24ωρο ακόμη δύο ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.
Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.378 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν να ανέρχεται πλέον 250.283.

Νέα Ζηλανδία: Ο Joe Williams ο 24ος νεκρός εξαιτίας της COVID-19

Ο Joe Williams, πρώην πρωθυπουργός των Νήσων Κουκ, πέθανε στη Νέα Ζηλανδία εξαιτίας της μόλυνσής του από τον νέο κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσαν οι νεοζηλανδικές αρχές.
Ο 85χρονος Joe Williams,  ο οποίος έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Νέα Ζηλανδία, είναι 24ος νεκρός ο οποίος καταμετράται στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας.
Εισήχθη σε νοσοκομείο στο Όκλαντ τη 13η Αυγούστου, δύο ημέρες μετά την επιβεβαίωση από την κυβέρνηση της επανεμφάνισης του SARS-CoV-2 στη Νέα Ζηλανδία, χώρα που έζησε 102 ημέρες χωρίς κανένα κρούσμα.
Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της COVID-19 έπειτα από τρεις μήνες, ενός 50χρονου,  η μόλυνση του οποίου συνδεόταν με την εστία μόλυνσης που εντοπίστηκε στα μέσα του Αυγούστου στο Όκλαντ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης