Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στους 283 οι νεκροί στην Ελλάδα - Ανησυχία για έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο, στο επίκεντρο οίκοι ευγηρίας και δομές μεταναστών

Στους 283 οι νεκροί στην Ελλάδα - Ανησυχία για έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο, στο επίκεντρο οίκοι ευγηρίας και δομές μεταναστών
Τρία θύματα από τις επιπλοκές του Covid -19 το τελευταίο 24ωρο, ανησυχία για έξαρση του ιού το Φθινόπωρο
(upd) Ανήσυχοι και προβληματισμένοι  για το ενδεχόμενο η επιδημία να ξεφύγει και να αρχίσει να εξελίσσεται ανεξέλεγκτα εξακολουθούν να είναι οι επιστήμονες, οι οποίοι και επιμένουν στην ανάγκη να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Οι ειδικοί, οι οποίοι βλέπουν να αυξάνεται και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε Μονάδες Εντατικής  Θεραπείας, εστιάζουν την προσοχή τους στην Αττική, την πλέον επιβαρυμένη περιοχή στην χώρα, αλλά και στις κλειστές δομές, όπως είναι τα γηροκομεία και τα μέτρα φιλοξενίας μεταναστών, ενώ τονίζουν επιτακτικά τον κίνδυνο που συνιστούν οι ασυμπτωματικοί για τη διάδοση του ιού.
Στο μεταξύ, στη χώρα μας οι νεκροί από την πανδημία έφτασαν τους 283 μετά και το θάνατο δύο γυναικών από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι και ενός 74χρονου στη Μυτιλήνη.
Πρόκειται για μια γυναίκα 75 ετών, που νοσηλευόταν στην κλινική Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη όπου και κατέληξε στις 5:30 τα ξημερώματα. Είχε υποκείμενα νοσήματα όπως καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι κατέληξε και μια 92χρονη, από το ίδιο γηροκομείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
Η γυναίκα κατέληξε στις 1:15 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλευόταν.
Είχε υποκείμενα νοσήματα όπως σακχαρώδη διαβήτη, άνοια και οστεοαρθρίτιδα.
Τελευταίο θύμα είναι ένας 74χρονος άνδρας στη Μυτιλήνη.
Ο άτυχος ηλικιωμένος εισήχθη για νοσηλεία από τις 15 Αυγούστου και δύο ημέρες αργότερα διασωληνώθηκε ενώ κατά πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Η ενημέρωση του Σαββάτου (5/9)

Το Σάββατο 5/9 ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ ακόμη 187 νέα κρούσματα, με το σύνολό τους πλέον να ανέρχεται σε 11.386 ενώ εντοπίστηκαν ακόμη δύο κρούσματα στο ΚΥΤ της Μόριας. 
Ως προς τα εμβόλια είναι γνωστό ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την  προμήθειά τους και ήδη έχει υπογραφεί η πρώτη συμφωνία με την Αstra-Zeneca και συμμετέχουμε σε αυτή.
Ο προγραμματισμός παραλαβής των δόσεων είναι ο Δεκέμβριος όπου και θα ξεκινήσουμε να παραλαμβάνουμε δόσεις εμβολίων, όπως ανακοίνωσε ο  υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Δεν αποκλείεται «τρίτο, τέταρτο και πέμπτο» κύμα κορωνοϊού

Εν μέσω θερινής περιόδου και με τουρισμό καταφέραμε να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα, το οποίο ξεκίνησε περίπου στα τέλη Ιουλίου, δηλώνει ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας -Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής.
Πάντως υπάρχει ενδεχόμενο για τρίτο, τέταρτο ή και πέμπτο επιδημικό κύμα, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν δηλώνει ο έγκριτος επιδημιολόγος μιλώντας στο Πρακτορείο FM.
Ωστόσο σημειώνει ότι η επιδημιολογική καμπύλη παρουσιάζει για περίπου 20 μέρες μία σταθεροποιητική τάση και ευελπιστεί ότι θα υπάρξει μείωση των κρουσμάτων μέσα στο Σεπτέμβρη, «λόγω της επιστροφής των εκδρομέων από τις διακοπές τους, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα τηρήσουν τα μέτρα και δεν θα συμβούν περαιτέρω μεταδόσεις».
Παράλληλα δεν κρύβει την ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές φιλοξενίας, για τις οποίες όπως, λέει θα ληφθούν μέτρα.
Όσον αφορά την πληρότητα των κλινών σε ΜΕΘ, ο κ. Παρασκευής αναφέρει ότι είναι περίπου 30% σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
«Κάτι το οποίο μας προκαλεί αισιοδοξία, ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ένα επερχόμενο τρίτο κύμα το φθινόπωρο ή το χειμώνα, αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεχτικοί, γιατί αν αυξηθεί απότομα και πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων, ανάλογα θα αυξηθούν και τα ποσοστά πληρότητας και θα μειωθεί η δυνατότητα διαχείρισης τους».
Για τους ασυμπτωματικούς, που από την αρχή της πανδημίας, όλες οι μελέτες μοντελοποίησης δείχνουν ότι μεταδίδουν, ο καθηγητής επισημαίνει ότι σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη εκτιμάται ότι είναι περίπου το ¼ των συνολικών κρουσμάτων.
«Αυτή τη στιγμή πρέπει να έχουμε γύρω στις 3.000 διαγνωσμένα ενεργά κρούσματα στην κοινότητα.
Ενδεχομένως τα πραγματικά να είναι τάξης μεγέθους γύρω στις 10.000».

Μαγιορκίνης: Ανησυχία για έξαρση κρουσμάτων

Την ανησυχία του για έξαρση των κρουσμάτων με την επιστροφή από τις διακοπές και ειδικά στην Αττική, εξέφρασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης,  επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Παρασκευή για 3ο  4ο και 5ο κύμα του Covid -19 μέσα στον χειμώνα ο ίδιος υπογραμμίζει πως «αυτό που νομίζω ότι θέλει να περιγράψει ο συνάδελφος είναι ότι μπορεί να δούμε μια παλινδρόμηση. Αντί να δούμε δηλαδή την μείωση και την εξαφάνιση που είδαμε τον Μάιο με το πλήρες lockdown που μόνο έτσι μπορεί να δούμε μια τέτοια μείωση να δούμε μια κυματοειδή μορφή που να ανεβοκατεβαίνει αναλόγως με το πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που λαμβάνονται».
Όσον αφορά την γρίπη ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει μια πρόβλεψη πως ίσως να είναι φέτος πιο ήπια σε συνδυασμό με τον μαζικό εμβολιασμό που προβλέπεται.
Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως οι νέοι μας ακούσανε, δείξανε μια συγκατάβαση στα μέτρα και το θεωρώ πολύ θετικό ωστόσο βλέπουμε ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων δεν πηγαίνει πολύ καλά στα 50 – 60 και αυτό πρέπει να μας απασχολεί.
Ή είναι η μετάδοση από τους νέους που δεν νομίζω ή ότι ο πυρήνας στην ηλικία 50-60 ετών έχει παραμείνει και πρέπει να δούμε πως θα τον αντιμετωπίσουμε.
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο ίδιος τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν ως ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπου τα παιδιά θα μάθουν πως θα προστατεύονται αλλά όχι μόνο μέσα στην τάξη αλλά και στην κοινότητα.
Παράλληλα σημείωσε πως έχουμε αποφύγει το κακό σενάριο για πάνω από 700 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου.
Είμαστε σε ένα μέτριο σενάριο αυτή την στιγμή όπου βλέπουμε μια σταδιακή αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων που σίγουρα οφείλεται στην έξαρση που είχαμε πριν από 7 ημέρες και μια σχετική προσγείωση του κρουσμάτων.
Θα δούμε κατά πόσο αυτό θα συνεχίσει και θα θέλαμε να δούμε κάτω από 200 την ημέρα.

Πέτσας: Αναμένουμε μία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

Αποδίδουν τα  μέτρα που έχουμε πάρει μετά τις αρχές Αυγούστου, όταν άρχισε η αύξηση των κρουσμάτων,  ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο κ. Πέτσας  σημείωσε ότι ο δείκτης που δείχνει το ρυθμό μετάδοσης, ο Rt, έχει πέσει αυτή τη στιγμή στο 0.72 ενώ ήταν 0,85 την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που κατά τον ίδιο, «σημαίνει ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει μετά τις αρχές Αυγούστου, όταν άρχισε η αύξηση των κρουσμάτων, αποδίδουν.
Και αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες ακούνε ξανά τους ειδικούς, προσέχουν περισσότερο, εφαρμόζουν τα μέτρα και στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς χώρους».
«Έτσι θα κινηθούμε και το επόμενο διάστημα.
Άρα, αναμένουμε μία αποκλιμάκωση αυτό το διάστημα των κρουσμάτων, εφόσον εξακολουθήσουμε να τηρούμε όλοι μας τα μέτρα», πρόσθεσε και τόνισε ότι χρειάζεται «ιδιαίτερη προσοχή όταν θα πλησιάσουμε στην έξαρση και των εποχικών ιώσεων, όπως είναι η γρίπη».
«Και γι’ αυτό το λόγο, έχουμε προμηθευτεί φέτος έναν αριθμό - ρεκόρ εμβολίων για τη γρίπη, τα οποία θα ξεκινήσουν σχετικά νωρίς, στοχευμένα, προκειμένου να  έχουμε πάνω από 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ πέρυσι ήταν 3,1 και πρόπερσι 2,1», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Αρνητικοί στο τεστ για κορωνοϊό οι  Πλακιωτάκης, Γεωργιάδης και Παπαθανάσης

Σε  τεστ για κορωνοϊό τα οποίο βγήκαν αρνητικά,  υποβλήθηκε τόσο  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, όσο  και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Ν. Παπαθανάσης.
Ο κ. Πλακιωτάκης σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ θα υποβληθεί σε επαναληπτικό τεστ την ερχόμενη Τρίτη και αν βγει και αυτό αρνητικό θα μπορέσει άμεσα να επιστρέψει στα καθήκοντά του.
Ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter εγραψε χαρακτηριστικά "η τήρηση των μέτρων Ασφαλείας, οι μάσκες, τα αντισηπτικά, η αποφυγή της χειραψίας κλπ προστατεύει από τον ιό.
Είναι τα πρωτόκολλα που πρέπει όλοι μας να τηρούμε.
Ήρθε το αποτέλεσμα του τεστ και είμαι αρνητικός στον COVID.
Όλα καλά".
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε ότι "το δείγμα βγήκε αρνητικό.
Να φοράμε όλοι τις μάσκες μας, είναι θέμα ατομικής ευθύνης έναντι του κοινωνικού συνόλου.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους γονείς μας, στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας.
Σώζουν ζωές !".
Υπενθυμίζεται ότι σε προληπτικό κατ' οίκον περιορισμό βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες  τρεις υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού.
Πρόκειται για τους Άδωνη Γεωργιάδη, Νίκο Παπαθανάση και Γιάννη Πλακιωτάκη, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με Ισραηλινό επενδυτή ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Κια οι τρεις  υποβλήθηκαν σε τεστ και διαγνώστηκαν αρνητικοί  στον κορωνοϊό.
Στο μεταξύ, με απόφαση της υπηρεσιακής γραμματείας του υπουργείου Ανάπτυξης (που έχει την ευθύνη του κτιρίου) το κτίριο έχει σφραγιστεί και  απολυμανθεί και έτσι, οι  υπηρεσίες του υπουργείου θα επαναλειτουργήσουν την προσεχή Δευτέρα.

Δύο νέα κρούσματα στο ΚΥΤ της Μόριας

Δυο νέα κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού διαπιστώθηκαν το Σάββατο (5/9/2020) στο ΚΥΤ της Μόριας.
Πρόκειται για κρούσματα που ανιχνεύτηκαν μεταξύ των 500 πρώτων δειγμάτων από μετανάστες που ελέγχθηκαν από συνεργεία του ΕΟΔΥ, ανάμεσα στους διαμένοντες στο ΚΥΤ της Μόριας.
Και οι οποίοι διαμένουν γύρω από τη σκηνή 40χρονου Σομαλού που νόσησε την Τετάρτη από τη νόσο και ήδη νοσηλεύεται λόγω επιπλοκών από υποκείμενα νοσήματα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Τις επόμενες ώρες ολοκληρώνεται η συγκέντρωση συνολικά 2.000 δειγμάτων από ισάριθμους μετανάστες που διαμένουν στη Μόρια.
Οι δειγματοληψίες γίνονται στην υγειονομική μονάδα του ΚΥΤ που στήθηκε πρόσφατα με δωρεά της ολλανδικής κυβέρνησης.

Στους 280 οι νεκροί – Απεβίωσε 87χρονη στη Θεσσαλονίκη

Τους 280 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς το Σάββατο (5/9/2020) απεβίωσε από επιπλοκές της νόσου μία 87χρονη.
Η άτυχη ηλικιωμένη νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ από τις 30 Αυγούστου.
Η 87χρονη, η οποία καταγόταν από τη Βέροια, είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Συνεχείς έλεγχοι και πρόστιμα

Εντατικοί εξακολουθούν να είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό, μόνο την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 50.867 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
-11 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).
Σημειώνεται ότι από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 526 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 38 άτομα.
-5 για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 2 στην Κρήτη και από 1 σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ιόνια Νησιά.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 77 σχετικές παραβάσεις.
-251 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως: 33 στη Θεσσαλονίκη, 33 στην Κεντρική Μακεδονία, 33 στη Στερεά Ελλάδα, 21 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 20 στην Κρήτη, 19 στην Αττική, 18 στην Ήπειρο, 16 στο Βόρειο Αιγαίο, 13 στη Δυτική Ελλάδα,
12 στα Ιόνια Νησιά, 12 στην Πελοπόννησο, 9 στη Θεσσαλία,  6 στο Νότιο Αιγαίο και
6 στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 12.386 παραβάσεις και επιβλήθηκαν (12.376) διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 10 των 300 ευρώ.

Στη Βουλή οι ΠΝΠ με τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του κορωνοϊού – Προς ψήφιση στην ολομέλεια στις 15/9

Κατατέθηκαν στη Βουλή προς κύρωση, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που περιλαμβάνουν μέτρα για τις έκτακτες ανάγκες του ΕΣΥ λόγω κορωνοϊού, τη στήριξη της αγοράς εργασίας και τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέτρα για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID - 19, καθώς και μέτρα για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Εύβοιας που επλήγησαν κατά τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020.
Τα σχετικά σχέδια νόμου θα επεξεργαστούν (σε κοινή τους συνεδρίαση) η επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020.
Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2020 αναμένεται να τεθούν σε συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια.

Tο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ουδέποτε πραγματοποίησε lock down


«Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ουδέποτε πραγματοποίησε lock down.
Αντιθέτως, σήμερα, λαμβάνει περίπου 1.000 δείγματα την ημέρα και προβαίνει σε άμεσο εργαστηριακό έλεγχο», ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για παραπλανητικές  πληροφορίες που δημοσιεύονται για προσωρινό lockdown του Ινστιτούτου και ότι δήθεν δεν επαρκούν τα αντιδραστήριά του, για έλεγχο δειγμάτων για το νέο κορωνοϊό.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ στην ίδια ανακοίνωση τονίζει για τα δείγματα που λαμβάνει έως τις 3:00μμ, ότι μπορεί και εκδίδει τα αποτελέσματα την ίδια ημέρα».
Συμπληρώνει ότι τα  περισσότερα από τα δείγματα αυτά προέρχονται από συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με το Δημόσιο, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του στη συνεδρίαση 3 Σεπτεμβρίου, «επιβεβαίωσε τη βούλησή του, κατόπιν και των οδηγιών του υπουργείου Υγείας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να συμβληθεί με τα δημόσια νοσοκομεία».
Σημειώνεται ότι «το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συνιστά ένα δημόσιο ερευνητικό φορέα που είναι αρωγός της Πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας και ο οποίος πράττει το καθήκον του κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και αξιόπιστο από την πρώτη ημέρα εξέτασης των κλινικών δειγμάτων για το νέο κορονοϊό στην Ελλάδα».

Στα 187 τα νέα κρούσματα,  σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (5/9)

Ακόμη 187 νέα κρούσματα του νέου ιού καταγράφηκαν στην Ελλάδα,  εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ το Σάββατο 5/9,  είναι 11.386, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.
Επιπλέο, από αυτά, τα 2.219 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 4.970 (43.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Στο μεταξύ, 40 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και η  διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών.
Από αυτούς, οι 10 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το  82.5%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Παράλληλα, 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 280 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων οι 103 (36.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Image

Image
Τα 2.219 (19,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 4.970 (43,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Παράλληλα 40 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη, ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη.

Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα:

27 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 68 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 10 συνδέονται με συρροές, ενώ 19 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

· 5 κρούσματα στηνΠ.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

· 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

· 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

· 1 κρούσμα στηνΠ.Ε. Κέρκυρας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

· 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορίνθου

· 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

· 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή

· 8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με συρροή και 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας

· 5 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

· 7 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Image

 Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης