Άμυνα – Διπλωματία

«Προγραμματισμένη η μεταφορά των 40 τανκς από τη Συρία στην Αδριανούπολη»

tags :
«Προγραμματισμένη η μεταφορά των 40 τανκς από τη Συρία στην Αδριανούπολη»
Συνηθισμένη στρατιωτική δραστηριότητα η μετακίνηση αρμάτων μάχης
Διαψεύδει η Τουρκία τη μεταφορά αρμάτων μάχης από τη Συρία στα σύνορα με την Ελλάδα, στον Έβρο.
Το  κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu κάνει λόγο για προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς που έχει έδρα τη Μαλάτεια.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, δεν τίθεται θέμα μεταφοράς στρατευμάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Όπως μεταδίδει και στην ηλεκτρονική της διεύθυνση η εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη το Anadolu, οι πληροφορίες αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
«Σε κάποια διαδικτυακά site μεταδόθηκε η είδηση ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετέφεραν στα σύνορα με την Ελλάδα τανκ.
Σύμφωνα με το Anadolu οι σχετικές πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά πρόκειται για προγραμματισμένες εργασίες του δεύτερου σώματος στρατού στην πόλη Μαλάτεια (ανατολική Τουρκία).
Στα σύνορα με την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων και δεν τίθεται τέτοιο θέμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα.
Εξάλλου δημοσιογραφικές πληροφορίες, επικαλούμενες στρατιωτικές πηγές, αναφέρονται στην πιθανότητα να πρόκειται για επιστροφή στρατευμάτων που παλαιότερα μεταφέρθηκαν από τον Έβρο στη Συρία.
Image
Νωρίτερα τουρκικά ΜΜΕ όπως το haberler μετέδωσαν, τανκ που βρίσκονταν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, στην επαρχία Ρεϊχανλί και Κουμλού της Αντιοχείας φορτώθηκαν σε φορτηγά και με κατεύθυνση την Αδριανούπολη.
Δύο convoy φορτηγών φορτωμένα με 40 τανκ αναχώρησαν  το μεσημέρι του Σαββάτου (5/9/2020) από τα σύνορα με τη Συρία.
Το convoy αναμένεται να μεταφερθεί από το λιμάνι Αλεξανδρέττας της Τουρκίας με τρένο στην Αδριανούπολη.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες, επικαλούμενες στρατιωτικές πηγές, αναφέρονται στην πιθανότητα να πρόκειται για επιστροφή στρατευμάτων που παλαιότερα μεταφέρθηκαν από τον Έβρο στη Συρία.
«Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη», αναφέρουν τα δημοσιεύματα.
«Δυο κονβόι φορτηγών φορτωμένα με περίπου 40 τανκς αναχώρησαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σήμερα το απόγευμα, και η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί στην Αδριανούπολη με τρένο από το λιμάνι του Ισκεντερούμ», σημειώνουν.
Σύμφωνα με το haberler, η μετακίνηση των τουρκικών δυνάμεων οφείλεται στην ένταση, που έχει προκληθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για την οποία ευθύνεται η Ελλάδα η οποία δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις της Άγκυρας για διάλογο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης