Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: O Έβρος είναι υπερενισχυμένος – Η Τουρκία θα απειλήσει με το μεταναστευτικό

Κουμουτσάκος: O Έβρος είναι υπερενισχυμένος – Η Τουρκία θα απειλήσει με το μεταναστευτικό
«Eίμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε», ανέφερε ο Γ. Κουμουτσάκος
Μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, που θα συζητηθούν οι κυρώσεις, εκτιμάται ότι η Τουρκία θα απειλήσει με το μεταναστευτικό, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας  στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι από την πλευρά της Τουρκίας η κίνηση στον Έβρο δεν ήταν μια επιπλέον μετακίνηση δυνάμεων, αλλά αντικατάσταση των δυνάμεων που ήδη υπήρχαν.
Υπογράμμισε πως η αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ψύχραιμη, αλλά και πως σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη.
Στην περιοχή παρατηρείται σοβαρή αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης εδώ και 15 μέρες και ήδη έχει ενισχυθεί με 2 ομάδες ΕΚΑΜ.
«Ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας πως «η διεθνής παρουσία είναι έντονη», ενώ «είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε».
Πάντως, μεταναστευτικές οι ροές στα νησιά, σύμφωνα με τον υπουργό, μειώνονται, ενώ σημείωσε την ενίσχυση της προστασίας των νησιών με 500 συνοριοφύλακες.
Αναφορικά με τις δηλώσεις Stoltenberg , ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «αν δεν είναι γκρίζα σκοπιμότητα για να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι σίγουρα ερασιτεχνισμός».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης