Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Κατεπείγουσα ανάγκη μία εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία

Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Κατεπείγουσα ανάγκη μία εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία
«Είναι επείγον, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών
Ως κατεπείγουσα ανάγκη χαρακτηρίζει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves le Drian την επίτευξη μίας συμφωνίας στις εμπορικές συνομιλίες για το Brexit και κατηγόρησε τη Βρετανία για τη στάση της στις διαπραγματεύσεις.
«Οι Βρετανοί δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι εάν θέλουν να διαπραγματευτούν μια καλή συμφωνία, πρέπει να μιλήσουν για όλα τα θέματα», δήλωσε ο Le Drian στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, όπως μεταδίδει το Reuters. «Δεν πηγαίνoυν καλά (οι συνομιλίες), με μόνο δύο μήνες μπροστά μας, είναι επείγον, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση.
Προτιμούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, αλλά πρέπει να συζητήσουμε ολόκληρο το πακέτο, συμπεριλαμβανομένης της αλιείας, για να αποφύγουμε τη μη συμφωνία », πρόσθεσε.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε επισήμως από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, αλλά παραμένει σε μια μεταβατική φάση σύμφωνα με την οποία οι κανόνες της ΕΕ εξακολουθούν να ισχύουν έως τις 31 Δεκεμβρίου, μετά την οποία είτε ένα νέο εμπορικό καθεστώς τίθεται σε ισχύ είτε θα επανέλθει σε κανόνες που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης