Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας - κορωνοϊός: Σε ένα καλό στάδιο για να έχουμε την πρώτη προμήθεια εμβολίων – Μάλλον Δεκέμβριο η πρώτη

Πέτσας - κορωνοϊός: Σε ένα καλό στάδιο για να έχουμε την πρώτη προμήθεια εμβολίων – Μάλλον Δεκέμβριο η πρώτη
«Aυτό που έχει σημασία μέχρι τότε, είναι να τηρούμε όλοι τα μέτρα», τόνισε ο Στ. Πέτσας
Τον Δεκέμβριο αναμένεται η πρώτη προμήθεια εμβολίων κατά του κορωνοϊό και «μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα έχει εμβολιαστεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός, ιδίως ευάλωτων ομάδων και ανθρώπων που είναι στην πρώτη γραμμή, όπως είναι το υγειονομικό προσωπικό», ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας μιλώντας την Κυριακή 6/9 στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» σημείωσε πως «όπως έχει πει ο Υπουργός Υγείας, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είμαστε σε ένα καλό στάδιο για να έχουμε την πρώτη προμήθεια εμβολίων, η οποία θα είναι μάλλον τον Δεκέμβρη.
Θα πάμε με την κατανομή που υπάρχει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματεύεται συνολικά, ώστε να αποφευχθεί ένας διαγκωνισμός που θα ύψωνε πάρα πολύ τις τιμές».
Επομένως, πρόσθεσε, «πάμε στην πρώτη προμήθεια τον Δεκέμβριο και μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα έχει εμβολιαστεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός», ενώ «αυτό που έχει σημασία μέχρι τότε, είναι να τηρούμε όλοι τα μέτρα».
«Ευτυχώς, τις τελευταίες εβδομάδες, αντί να δούμε μία έκρηξη κρουσμάτων, όπως ανέμεναν οι ειδικοί με τα μοντέλα τους, είδαμε μια σταθεροποίηση, αλλά σε ένα αρκετά μεγάλο ύψος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι βλέπουμε «τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μία μείωση του ρυθμού μετάδοσης, του Rt, που πέφτει από τη μονάδα προς τα κάτω και διαμορφώθηκε στο 0,72 την περασμένη εβδομάδα –κάτι θετικό».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης