Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στο τραπέζι οι πρόωρες εκλογές – Νέος πρωθυπουργός στις 16/9, μετά την παραίτηση Abe

Ιαπωνία: Στο τραπέζι οι πρόωρες εκλογές – Νέος πρωθυπουργός στις 16/9, μετά την παραίτηση Abe
Δηλώσεις κορυφαίου στελέχους του κυβερνώντος κόμματος της Ιαπωνίας
Ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θα μπορούσε να πραγματοποιήσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2020, όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP).
«Η αναζήτηση μίας νέας κυβερνητικής εντολής με ένα νέο υπουργικό συμβούλιο που απολαμβάνει υψηλή λαϊκή αποδοχή είναι μία επιλογή» δήλωσε ο επικεφαλής του Γενικού Συμβουλίου του LDP Shunichi Suzuki, όπως ανέφερε το πρακτορείο Kyodo.
Αφού σχηματίσει ένα υπουργικό συμβούλιο, ο νέος ηγέτης θα μπορούσε αμέσως να διαλύσει το Κοινοβούλιο και να πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο Suzuki, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.
Το LDP θα εκλέξει νέο ηγέτη στις 14 Σεπτεμβρίου για να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Shinzo Abe, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 28 Αυγούστου.
Η Κάτω Βουλή αναμένεται να συνεδριάσει στις 16 Σεπτεμβρίου για να επιλέξει νέο πρωθυπουργό, ο οποίος θα είναι και πρόεδρος του LDP λόγω της πλειοψηφίας του κόμματος στο Σώμα.
Ο Yoshihide Suga, επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου του Abe και μακροχρόνιος πιστός υποστηρικτής του, είναι το φαβορί για να κερδίσει την υποστήριξη του κόμματος και να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης