Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός – Κόστα Ρίκα: Ερευνητές ξεκινούν κλινικές δοκιμές για μια θεραπεία βασισμένη σε αντισώματα αλόγων

Κορωνοϊός – Κόστα Ρίκα: Ερευνητές ξεκινούν κλινικές δοκιμές για μια θεραπεία βασισμένη σε αντισώματα αλόγων
Η θεραπεία με αντισώματα αλόγου  θα δοκιμαστεί σε 26 ασθενείς από τα μέσα Σεπτεμβρίου
Κλινικές δοκιμές μιας φθηνής θεραπείας κατά του κορωνοϊού, βασισμένης σε αντισώματα που θα έχουν ληφθεί από άλογα, θα ξεκινήσουν ερευνητές στην Κόστα Ρίκα.
Στα άλογα θα χορηγηθεί με ένεση ο ιός SARS-Cov-2, ο οποίος προκαλεί την νόσο COVID-19, σύμφωνα με επιστήμονες.
Η θεραπεία με αντισώματα αλόγου, παρασκευασμένη από το Ινστιτούτο Clodomiro Picado του πανεπιστημίου της Κόστα Ρίκα,  θα δοκιμαστεί σε 26 ασθενείς από τα μέσα Σεπτεμβρίου, δήλωσε στο Reuters ο Roman Macaya, πρόεδρος του Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο διαχειρίζεται τα δημόσια κέντρα υγείας.
Οι ερευνητές στην Κόστα Ρίκα υποστηρίζουν ότι η μέθοδός τους θεραπείας της COVID-19 βασίζεται στην εμπειρία της χρήσης αντισωμάτων αλόγων για την παρασκευή αντιοφικών ορών.
Ήδη, οι ερευνητές, αφού εισήγαγαν την ιική πρωτεϊνη από την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο, την χορήγησαν ενέσιμα σε 6 από τα 110 άλογα που χρησιμοποιεί στις δομικές το Ινστιτούτο μια εβδομάδες αργότερα, όταν τα ζώα ανέπτυξαν αρκετά αντισώματα, τότε πήραν αίμα από τα άλογα και χρησιμοποίησαν τα αντισώματα από το πλάσμα ως πρώτη ύλη για τον ενέσιμο ορό.
Εφόσον τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης της μελέτης είναι ενθαρρυντικά, οι αρχές της Κόστα Ρίκα ευελπιστούν να μπορέσουν να ξεκινήσουν την εφαρμογή της θεραπείας ευρύτερα στα νοσοκομεία, όπου 471 ασθενείς νοσηλεύονται με COVID-19 .
Σε περίπτωση που επιτύχει η μέθοδος αυτή, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θέλουν να μοιραστούν την φθηνή αυτή θεραπεία με άλλα κράτη της Κεντρικής Αμερικής.
Σημειώνεται ότι παρόμοιες προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αργεντινή και την Βραζιλία, ενώ στο Βέλγιο επιστήμονες χρησιμοποιούν λάμα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης