Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής κόντρα Ρωσίας - Σερβίας με χαρακτηρισμούς «Sharon Stone» και «χυδαία»

Πρωτοφανής κόντρα Ρωσίας - Σερβίας με χαρακτηρισμούς «Sharon Stone» και «χυδαία»
Ο λόγος για τη Ρωσία και τη Σερβία, που τις τελευταίες ώρες ανταλλάσσουν βαρύτατες κατηγορίες και υποννούμενα
Πρωτοφανής κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο παραδοσιακούς δυνάμεις και οι λόγοι της αντιπαράθεσης δεν είναι άλλοι από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην εύφλεκτη περιοχή των Βαλκανίων.
Ο λόγος για τη Ρωσία και τη Σερβία, που τις τελευταίες ώρες ανταλλάσσουν βαρύτατες κατηγορίες και υπονοούμενα.
Ο πρόεδρος της Σερβίας κατηγόρησε την Μόσχα  για «πρωτόγονη» και «χυδαία»  επίθεση εναντίον του, αφού νωρίτερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας τον συνέκρινε με την ηθοποιό Sharon Stone σε μια εμβληματική κινηματογραφική σκηνή.
Η Σερβία είναι ο πλησιέστερος σύμμαχος της Μόσχας στα Βαλκάνια, αλλά ο Πρόεδρος Alexander Vucic ενοχλούσε εδώ και πολύ καιρό τη Ρωσία αναζητώντας καλύτερους δεσμούς με τη Δύση, παρατηρεί το Reuters.
Πήγε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση την περασμένη εβδομάδα υπογράφοντας συμφωνία για τη βελτίωση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο, μια επαρχία που κήρυξε  την ανεξαρτησία της το 2008, την οποία δεν αναγνωρίζουν το Βελιγράδι και η Μόσχα.
Μάλιστα Πραγματοποιήθηκε τελετή υπογραφής στον Λευκό Οίκο.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Facebook του Vucic στην τελετή, μαζί με μια φωτογραφία της Stone από την ταινία του 1992 «Basic Instinct».
«Εάν έχετε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο, αλλά η καρέκλα σας στέκεται σαν να βρίσκεστε σε ανάκριση, θα πρέπει να καθίσετε όπως στην εικόνα 2.
Όποιος κι αν είστε. Απλώς πιστέψτε με », έγραψε η Zakharova.
Σε τηλεοπτικά σχόλια κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο Vucic είπε:
«Η Zakharova μιλά κυρίως για τον εαυτό της, και η χυδαιότητα που έδειξε, επιστρέφει σε εκείνη και σε αυτούς που την τοποθέτησαν στη θέση της».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης