Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονες πιέσεις στη Merkel να «παγώσει» τον αγωγό Nord Stream 2, λόγω Navalny

Έντονες πιέσεις στη Merkel να «παγώσει» τον αγωγό Nord Stream 2, λόγω Navalny
Υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης στο χορό των πιέσεων στη Γερμανίδα καγκελάριο να επανεξετάσει το έργο
Αντιμέτωπη με αυξανόμενη πίεση να επανεξετάσει το έργο του αγωγού Nord Stream 2 της Γερμανίας με τη Ρωσία βρίσκεται η καγκελάριος Angela Merkel για την υπόθεση δηλητηρίασης του Alexei Navalny.
Η υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer, δήλωσε ότι το ζήτημα των κυρώσεων στον αγωγό, το οποίο θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, στηρίχθηκε στη δέσμευση της Μόσχας να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη στην επίμαχη υπόθεση.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas τόνισε πως οι υποψίες θα πέσουν στη Ρωσία εάν δεν κατάφερε να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος.
Ο Navalny μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη Γερμανία για νοσοκομειακή περίθαλψη, αφού νόσησε σε ρωσική πτήση εσωτερικού τον περασμένο μήνα.
Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δηλητηριάστηκε με έναν νευρικό παράγοντα Novichok παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε σε μια προσπάθεια να σκοτώσει έναν πρώην Ρώσο κατάσκοπο στην Αγγλία πριν από δύο χρόνια.
Η Μόσχα αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις περί δηλητηρίασης.
«Πάντα έλεγα ότι δεν μου αρέσει το έργο Nord Stream 2», δήλωσε η Kramp-Karrenbauer.
«Για μένα ήταν πάντοτε σαφές ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα ασφάλειας των κρατών της Ανατολικής Ευρώπης και της Ουκρανίας», συνέχισε.
Πιεσμένος για το αν η Γερμανία ήταν έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις για το έργο, η Kramp-Karranbauer είπε:
«Αυτό που συμβαίνει τώρα εξαρτάται από τη συμπεριφορά της ρωσικής πλευράς».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης