Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: 9 θάνατοι λόγω κορωνοϊού στη Βικτόρια το τελευταίο 24ωρο – Από τον Ιανουάριο του 2021 το εμβόλιο

Αυστραλία: 9 θάνατοι λόγω κορωνοϊού στη Βικτόρια το τελευταίο 24ωρο – Από τον Ιανουάριο του 2021 το εμβόλιο
Στην Πολιτεία της Βικτόρια καταγράφεται το 75% του συνόλου των κρουσμάτων της Αυστραλίας
Παραμένει η επιφυλακή στην Πολιτεία της Βικτόρια για την επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 9 θάνατοι και 41 νέα κρούσματα έναντι 5 θανάτων και 63 μολύνσεων που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη ημέρα.
Οι αρχές της Βικτόρια αποφάσισαν να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Μελβούρνη και σε άλλες πόλεις της Πολιτείας έως και τις 28 Σεπτεμβρίου.
Είναι χαρακτηριστικό πως στη Βικτόρια καταγράφεται το 75% των 26.320 περιστατικών μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην Αυστραλία, αλλά και το 90% από τους συνολικά 762 θανάτους.
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison υποστήριξε ότι η Αυστραλία αναμένεται να παραλάβει τις πρώτες παρτίδες ενός εν δυνάμει εμβολίου κατά της COVID-19 τον Ιανουάριο του 2021.
Όπως είπε, η κυβέρνηση κατέληξε σε μία συμφωνία με την CSL Ltd για την παραγωγή δύο εμβολίων.
Το ένα είναι που αναπτύσσεται από την ανταγωνιστική AstraZeneca και το πανεπιστήμιο Oxford University, και το άλλο είναι αυτό που αναπτύσσεται από τα εργαστήρια της CSL και το πανεπιστήμιο University of Queensland.
«Η Αυστραλία χρειάζεται κάποια ελπίδα.
Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προστατεύσουμε την υγεία των Αυστραλών κατά της πανδημίας του κορονοϊού» υποστήριξε ο Morrison.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης