Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας: Δεν προβλέπεται μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού έως το καλοκαίρι του 2021

Σύψας: Δεν προβλέπεται μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού έως το καλοκαίρι του 2021
Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν εάν υπάρξει νέο κύμα κρουσμάτων είπε ο κ.Σύψας
Την εκτίμηση πως δεν προβλέπεται μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού έως το καλοκαίρι του 2021 διατύπωσε ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Σύψας.
«Υπάρχει αβεβαιότητα ως προς το πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο με την έννοια του να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα εμβόλιο που να βρίσκεται σε φάση 3, η οποία ολοκληρώνεται εντός του Οκτωβρίου.
Ακολούθως θα δούμε τα αποτελέσματα των μελετών αυτών.
Αν το εμβόλιο αυτό είναι αποτελεσματικό, τότε θα πάει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να πάρει άδεια κυκλοφορίας.
Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα.
Ταυτόχρονα όμως, η εταιρεία που θα παράξει το εμβόλιο, έχει ήδη ξεκινήσει να το παράγει, χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο.
Αυτά τα εμβόλια παρήγγειλε η ΕΕ, και ένα μέρος θα έρθει και στην Ελλάδα.
Έτσι δόθηκε η ημερομηνία για τις αρχές του έτους» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Σύψας.
«Στην πραγματικότητα λοιπόν, πρώτα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των μελετών φάσεως 3, μετά να πάρει την άδεια από τον EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) και ακολούθως θα δούμε το εμβόλιο.
Σε κάθε περίπτωση μαζικός εμβολιασμός του ελληνικού πληθυσμού δεν προβλέπεται πριν το καλοκαίρι.
Μπορεί να έρθουν νωρίτερα παρτίδες του εμβολίου όπως είπε η κυβέρνηση, που θα καλύψουν πρώτα τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες αλλά όχι γενικά τον ελληνικό πληθυσμό.
 Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν θα έχουμε κάποιες δόσεις του εμβολίου στις αρχές του 2021» τόνισε ο κ.Σύψας, αναφέροντας πως τον Οκτώβριο θα φανεί αν το εμβόλιο είναι ασφαλές και το ποσοστό αποτελεσματικότητας του.
Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να δούμε νοσηλεύτρια σε κάθε σχολείο όπως στην Ισπανία, ο κ.Σύψας είπε ότι σε ορισμένα σχολεία υπάρχει ήδη νοσηλεύτρια, αλλά σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σχολεία υπάρχει ο λεγόμενος υπεύθυνος Covid, που είναι πλήρως ενημερωμένος για το θέμα.
«Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν», είπε ο καθηγητής.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης