Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός, σαρώνει Ινδία, Βραζιλία, ΗΠΑ – Πάνω από 890 χιλ. οι νεκροί και 27,2 εκατ. τα κρούσματα

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός, σαρώνει Ινδία, Βραζιλία, ΗΠΑ – Πάνω από 890 χιλ. οι νεκροί και 27,2 εκατ. τα κρούσματα
Έξαρση κρουσμάτων σε Πολιτείες των ΗΠΑ - Παράταση στα περιοριστικά μέτρα στην Αυστραλία, σταθερή η αύξηση των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη
Εκτός ελέγχουν παραμένει η εξάπλωση του κορωνοϊού διεθνώς με την Ινδία να ξεπερνά σε κρούσματα τη Βραζιλία και να αποτελεί την πλέον πληττόμενη χώρα μετά τις ΗΠΑ.
Η Ινδία κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο περισσότερα από 90.000 κρούσματα, ενώ ενδεικτικό του ξέφρενου ρυθμού με τον οποίο «τρέχει» ο ιός στην Ινδία είναι ότι μέσα σε 13 ημέρες καταγράφηκαν περισσότερα από 1 εκατομμύρια κρούσματα.
Αυξητικές τάσεις καταγράφονται και στις ΗΠΑ, καθώς τα τελευταία 24ωρα έξαρση κρουσμάτων αναφέρεται σε 22 Πολιτείες ενώ σταθερά αυξητική είναι και η τάση των νέων μολύνσεων στην Ευρώπη αλλά και στη Λατινική Αμερική, από την οποία και προέρχονται οι 5 από τις 10 πρώτες χώρες με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως.
Αντιθέτως, στην Κίνα η επιδημία παραμένει σε ύφεση, καθώς εδώ και 22 ημέρες δεν έχει αναφερθεί ούτε ένα εγχώριο κρούσμα.
Και ενώ ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται και οι επιστήμονες ανά τον κόσμο να ανησυχούν για το τι μπορεί να σημάνει στη δημόσια υγεία, η συνύπαρξη του με την γρίπη και τις άλλες ιώσεις, τα νέα είναι αισιόδοξα σχετικά με το εμβόλιο, καθώς εκτιμάται ότι θα μπορεί να είναι διαθέσιμο από το Νοέμβριο, όταν και πρόκειται να αρχίσουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί.
Η Ρωσία θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα να εμβολιάζει τους πρώτους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου κατά της Covid-19, ανακοίνωσε χθες ο Ρώσος υπουργός Υγείας Mikhail Murashko.
Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε επίσης ότι οι περιφέρειες της Ρωσίας θα αρχίζουν να προμηθεύονται το εμβόλιο από την ερχόμενη εβδομάδα.
Πάντως, ο ΠΟΥ έσπευσε να τιθασεύσει αυτήν την αισιοδοξία, αναφέροντας πως εκτεταμένοι εμβολιασμοί δεν θα πρέπει να αναμένονται νωρίτερα από την άνοιξη του 2021.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 890 χιλ. και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 27 εκατομμύρια, ενώ οι άνθρωποι που μολύνθηκαν και ανέρρωσαν, υπολογίζονται σε περισσότερους από 18 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 27.217.700 και οι θάνατοι σε 890.064
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 6.297.021 και σε νεκρούς με 189.114
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 126.650 και σε κρούσματα με 4.137.521                              
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 71.642 και τέταρτο το Μεξικό με 67.558
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 41.640 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 1.022.228 – Στους 17.768 οι νεκροί
- Πέμπτο σε κρούσματα το Περού με 683.702 και έκτη η Κολομβία με 658.456  
- Έβδομη σε κρούσματα η Νότια Αφρική με 638.517, όγδοο το Μεξικό με 634.023 και ένατη η Ισπανία με 498.989
- Δέκατη η Αργεντινή με 478.8792
- Στους 35.541 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.730 οι νεκροί στη Γαλλία
Image
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Μια ανάσα από τους 189 χιλ. οι νεκροί – Νέα αύξηση κρουσμάτων σε 22 Πολιτείες

Παραμένει ο εφιάλτης της επιδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί βρίσκονται μια ανάσα από τους 189.000.
Συνολικά τα θύματα της επιδημίας στις  ΗΠΑ υπολογίζονται σε 188.941 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 6.277.005
Ανησυχία ωστόσο προκαλεί, ότι αν και τις τελευταίες εβδομάδες καταγραφόταν μια μείωση των νέων μολύνσεων σε εθνικό επίπεδο, τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων σε 22 Πολιτείες, ανησυχητική εξέλιξη ενόψει και του εορτασμού της Labor Day που σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού μέσω οικογενειακών συγκεντρώσεων και πάρτι.
Αν και τις περασμένες τρεις εβδομάδες, αύξηση στα κρούσματα κατέγραφαν μόνο οι Πολιτείες της Χαβάη, του Ιλινόις και της Νότιας Ντακότα, πλέον έξαρση εντοπίζεται σε 22 Πολιτείες κυρίως στα Μεσοδυτικά και Νότια των  ΗΠΑ, κυρίως στα πιο αραιοκατοικημένα τμήματα τους.
Η  Νότια Ντακότα είναι η Πολιτεία με τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες (+127%) ενώ τα κρούσματα αυξάνονται σε Αϊόβα και Βόρεια Ντακότα.
Παρόλο αυτά αναφέρεται και μείωση μολύνσεων όπως στην Καλιφόρνια, στην Φλόριντα και στο Τέξας.
Παρόλο αυτά, σε ημερήσια βάση καταγράφονται σχεδόν 44.000 νέα κρούσματα  και περίπου 1.000 θάνατοι.
Image
Ινδία: Δεύτερη παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ σε κρούσματα κορωνοϊού, ξεπέρασε τη Βραζιλία

Δεύτερη παγκοσμίως όσον αφορά τις μολύνσεις από την επιδημία του κορωνοϊού είναι η Ινδία, η οποία ξεπέρασε σε κρούσματα τη Βραζιλία.
Το τελευταίο 24ωρο το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε 90.802 νέα κρούσματα, αριθμός που αποτελεί νέο ημερήσιο ρεκόρ.
Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια.
Παράλληλα, καταγράφηκαν 1.016 νέοι θάνατοι, με το σύνολο των θυμάτων να υπολογίζεται σε 71.642, που είναι και ο τρίτος υψηλότερος παγκοσμίως.
Από τις αρχές Αυγούστου η Ινδία καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων σε ημερήσια βάση από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.
Την ίδια στιγμή πάντως και παρά την έξαρση της επιδημίας, πολλά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί, αίρονται σε μια προσπάθεια να τονωθεί και πάλι η οικονομία.
Πάντως  οι επιστήμονες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το ρυθμό αύξησης των νέων κρουσμάτων (σε δύο εβδομάδες αυξήθηκε κατά 27% ο μέσος όρος των νέων μολύνσεων) και συνιστούν τη διενέργεια περισσότερων τεστ στις περιοχές εκείνες όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα.
Image
Στο κόκκινο πέντε χώρες στη Λατινική Αμερική λόγω κορωνοϊού

Στο κόκκινο βρίσκεται λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού η Λατινική Αμερική, καθώς πέντε κράτη της περιοχής βρίσκονται στην πρώτη δεκάδες των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως.
Μετά τη Βραζιλία, η οποία είναι τρίτη παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των μολύνσεων, ακολουθούν στην 5η θέση το Περού, στην 6η η Κολομβία, στην 8η το Μεξικό και στην 10η η Αργεντινή, ενώ στην 11η θέση είναι η Χιλή.
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη 447 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 14.521 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά, οι νεκροί ανέρχονται σε 126.650 νεκρούς και οι μολύνσεις σε 4,14 εκατομμύρια.
Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 232 θανάτοι εξαιτίας της COVID-19 και 4.614 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 67.558 νεκρούς επί συνόλου 634.023 μολύνσεων.
Το Μεξικό είναι στην τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα θύματα από την επιδημία.
 
Αυξάνονται σταθερά τα κρούσματα στην Ευρώπη

Αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.297 νέα κρούσματα και 7 νέοι θάνατοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου υγείας της Ρώμης.
Βέβαιος ότι ένα νέο κύμα του κορωνοϊού αυτό το φθινόπωρο μπορεί να οδηγήσει σε τοπικούς περιορισμούς αλλά όχι σε ένα νέο εθνικό lockdown εμφανίζεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte.
«Είμαι σίγουρος», είπε ο Conte σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.
«Δεν θα βρεθούμε σε μια κατάσταση για να επιβάλλουμε ένα γενικό lockdown.
Στη χειρότερη περίπτωση, θα πρέπει να παρέμβουμε με στοχοθετημένο τρόπο, με περιοριστικά μέτρα για περιοχές που έχουν καθοριστεί», είπε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Silvio Berlusconi, όπως δήλωσε ο γιατρός του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Alberto Zangrilo.
Στη Γαλλία
καταγράφηκαν περισσότερα από 15.620 κρούσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ η χώρα θα πρέπει να παραμένει σε επαγρύπνηση, καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, γεγονός που συνδέεται με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.
Ο Veran ωστόσο απέκλεισε την ανάγκη να επιβληθεί ένα νέο εθνικό lockdown δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι η Γαλλία έχει άλλα μέσα να καταπολεμήσει τον ιό, ανάμεσά τους και τα τεστ.

Image
Κίνα: Για 22 ημέρες χωρίς εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού – Στα 12 τα εισαγόμενα

Σε ύφεση παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα, όπου εδώ και 22 συνεχόμενες ημέρες δεν έχει αναφερθεί ούτε ένα εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού.
Το υπουργείο  Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο ενημερώθηκε για 12 νέα εισαγόμενα κρούσματα, δύο περισσότερα από την προηγούμενη ημέρα.
Ακόμη 17 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία.
Επισήμως οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 85.134 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Αυστραλία: 9 θάνατοι στη Βικτόρια το τελευταίο 24ωρο – Από τον Ιανουάριο του 2021 το εμβόλιο

Παραμένει η επιφυλακή στην Πολιτεία της Βικτόρια για την επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 9 θάνατοι και 41 νέα κρούσματα έναντι 5 θανάτων και 63 μολύνσεων που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη ημέρα.
Οι αρχές της Βικτόρια αποφάσισαν να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Μελβούρνη και σε άλλες πόλεις της Πολιτείας έως και τις 28 Σεπτεμβρίου.
Είναι χαρακτηριστικό πως στη Βικτόρια καταγράφεται το 75% των 26.320 περιστατικών μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην Αυστραλία, αλλά και το 90% από τους συνολικά 762 θανάτους.
Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια Daniel Andrews ανακοίνωσε την παράταση του lockdown, το οποίο ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου, και παρουσίασε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων τους επόμενους δύο μήνες.
Λόγω των περιορισμών στη Μελβούρνη έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις, έχει επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται σε μια περιοχή ακτίνας 5 χιλιομέτρων γύρω από τα σπίτια τους. «Δεν μπορούμε να ανοίξουμε αυτή τη στιγμή. Αν το κάνουμε, θα χάσουμε πολύ γρήγορα τον έλεγχο», τόνισε ο Andrews.
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison υποστήριξε ότι η Αυστραλία αναμένεται να παραλάβει τις πρώτες παρτίδες ενός εν δυνάμει εμβολίου κατά της COVID-19 τον Ιανουάριο του 2021.
Όπως είπε, η κυβέρνηση κατέληξε σε μία συμφωνία με την CSL Ltd για την παραγωγή δύο εμβολίων.
Το ένα είναι που αναπτύσσεται από την ανταγωνιστική AstraZeneca και το πανεπιστήμιο Oxford University, και το άλλο είναι αυτό που αναπτύσσεται από τα εργαστήρια της CSL και το πανεπιστήμιο University of Queensland.
«Η Αυστραλία χρειάζεται κάποια ελπίδα.
χθες κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προστατεύσουμε την υγεία των Αυστραλών κατά της πανδημίας του κορονοϊού» υποστήριξε ο Morrison.
 
Ρωσία: Αρχίζει η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά της Covid - 19, με εμβολιασμούς εθελοντών

Η Ρωσία θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα να εμβολιάζει τους πρώτους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου κατά της Covid-19, ανακοίνωσε χθες ο Ρώσος υπουργός Υγείας Mikhail Murashko.
Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε επίσης ότι οι περιφέρειες της Ρωσίας θα αρχίζουν να προμηθεύονται το εμβόλιο από την ερχόμενη εβδομάδα.
Όπως έχει μεταδώσει το bankingnews.gr, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» κατά του κορωνοϊού καθώς σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό The Lancet, τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών έδειξαν πως παράγει αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό και πως δε προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αποτελέσματα των δύο κλινικών δοκιμών του εμβολίου που έγιναν τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο, έδειξαν πως όλοι οι συμμετέχοντες στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο, ανέπτυξαν αντισώματα κατά του κορωνοϊού και ότι δεν είχαν σοβαρές παρενέργειες.
Η Ρωσία έχει εγκρίνει την χορήγηση δύο δόσεων εμβολίου για εγχώρια χρήση από τον Αύγουστο και είναι η πρώτη χώρα που έχει προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, πριν προηγηθούν ευρείας κλίμακας δοκιμές.

Πιθανότατα από το Νοέμβριο θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Όπως είναι αναμενόμενο, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο εμβόλιο και στο πότε αυτό θα είναι τελικά έτοιμο για διάθεση ανά τον κόσμο.
Ήδη στις ΗΠΑ έχει δοθεί εντολή στις Πολιτείες να είναι έτοιμες για τη διανομή του ακόμα και στα τέλη Οκτωβρίου, πριν δηλαδή τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο της AstraZeneca, η διάθεση του οποίου θα μπορούσε να αρχίσει ακόμα και τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Η εταιρεία έχει συμφωνήσει με την ΕΕ να διαθέσει 400 εκατομμύρια δόσεις, εκ των οποίων 3 εκατομμύρια αντιστοιχούν στην Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 3/9 η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα έχει στα τέλη Οκτωβρίου τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της.
«Περί τα τέλη Οκτωβρίου θα γνωρίζουμε αν το εμβόλιο που αναπτύσσουμε για τη νόσο COVID-19 θα είναι αποτελεσματικό», ανέφερε χθες Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου ο CEO και ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Pfizer, Albert Bourla, μιλώντας για την πρόοδο και ολοκλήρωση των κλινικών μελετών του εμβολίου.
Συμμετέχοντας σε διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ των μελών της IFPMA (της διεθνούς ομοσπονδίας παραγωγών φαρμάκων και ενώσεων), ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού εξήγησε ότι γίνεται ένας αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση των κλινικών μελετών του εμβολίου που αναπτύσσει με τη συνεργασία της γερμανικής εταιρείας BioNtech.
Στην κλινική δοκιμή φάσης 3, που ξεκίνησε τον Ιούλιο σε ΗΠΑ και Ευρώπη, έχουν ήδη εγγραφεί 23.000 εθελοντές.

Curevac: Θα είμαστε σε θέση να παράγουμε σε κλίμακα το εμβόλιο κατά της COVID -19 έως τα τέλη του 2020

Την αισιοδοξία του ότι έως τα τέλη του 2020 η γερμανική βιοτεχνολογική εταιρία Curevac θα είναι σε θέση να παράγει σε κλίμακα το εμβόλιο κατά της COVID-19 το οποίο αναπτύσσει εξέφρασε ο επενδυτής και ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας λογισμικού SAP, Dietmar Hopp.
«Θέλουμε να έχουμε διαθέσιμες 10 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του έτους» ανέφερε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο Hopp, ο οποίος είπε πως αναμένει ότι η κανονιστική άδεια θα δοθεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2021, αν και μια περιορισμένη άδεια θα μπορούσε να δοθεί φέτος προκειμένου να εμβολιαστούν άνθρωποι που λόγω της δουλειάς τους κινδυνεύουν να προσβληθούν από COVID-19 ή κατοικούν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης.
Οι ανταγωνίστριες της Curevac, η αμερικανική Moderna και η γερμανική Biontech, είναι πιθανό να διαθέσουν πρώτες στην αγορά τα εμβόλια που ετοιμάζουν.

Sanofi: Κάτω από 10 ευρώ θα κοστίζει στην Ευρώπη το μελλοντικό εμβόλιο για τον Covid -19

Το μελλοντικό εμβόλιο για τον  Covid -19 θα κοστίζει πιθανότατα κάτω από 10 ευρώ δήλωσε ο επικεφαλής της φαρμακευτικής βιομηχανίας Sanofi στη Γαλλία, Olivier Bogillot.
«Η τιμή δεν έχει οριστικοποιηθεί ... Αξιολογούμε το κόστος παραγωγής για τους επόμενους μήνες ...
Θα κινείται πάντως κάτω από τα 10 ευρώ», δήλωσε ο Bogillot στον ραδιοσταθμό France Inter.
Φαρμακευτικές εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες παγκοσμίως αγωνίζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας και την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών για τον ιό, υπενθυμίζει το Reuters.
Ερωτηθείς για την αντίπαλη εταιρεία AstraZeneca η οποία αναμένεται να κοστολογήσει το εμβόλιο περί τα 2,50 ευρώ στην Ευρώπη, ο Bogillot είπε:
«Το χάσμα τιμών για εμάς οφείλεται στο ότι χρησιμοποιούμε όλους τους εσωτερικούς μας πόρους, τους δικούς μας ερευνητές και τα δικά μας ερευνητικά κέντρα.
Η AstraZeneca αναθέτει σε τρίτους μέρος της παραγωγής της».
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Sanofi και η βρετανική Glaxo Smith Kline ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή του εμβολίου και έχουν στόχο να φτάσουν στο τελικό στάδιο δοκιμών μέχρι τον Δεκέμβριο.
Εάν τα αποτελέσματα είναι πειστικά, η Sanofi και η GSK ελπίζουν να εγκριθεί το εμβόλιο κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης