Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

tags :
XA: Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Οι επενδυτές σταθμίζουν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας με τις ανησυχίες για το ύψος των αποτιμήσεων των διεθνών αγορών 
Συνέχιση της συσσώρευσης αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση με τους επενδυτές να εστιάζουν από τη μία στις πολιτικές στήριξης των οικονομιών και από την άλλη να δείχνουν πως ανησυχούν για το ύψος των αποτιμήσεων των διεθνών αγορών.
Το ΧΑ μη έχοντας ακολουθήσει το ράλι των διεθνών αγορών από τα χαμηλά του Μαρτίου λόγω της πανδημίας μέχρι και τα πρόσφατα υψηλά και για κάποιους δείκτες και ιστορικά, τώρα φαίνεται πως οι επενδυτές ανησυχούν μήπως εκδηλωθεί κάποια διόρθωση στις ξένες αγορές.
Τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο θα βάλουν στο επίκεντρο συγκεκριμένες μετοχές και δεν αποκλείονται επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Η Μυτιληναίος θα δημοσιεύσει αύριο αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο πριν το άνοιγμα της αγοράς, ενώ ο ΟΠΑΠ θα δημοσιεύσει μετά το κλείσιμο.
Σημειώνεται πως με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΧΑ, τον Αύγουστο οι ξένοι επενδυτές με καθαρές εκροές 16 εκατ. ευρώ περίπου.

Eurobank Equities
Για σήμερα πιστεύουμε πως οι ελληνικές μετοχές θα προσπαθήσουν να κινηθούν λίγο υψηλότερα, αλλά περιμένουμε διατήρηση της μεταβλητότητας καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις πολιτικές στήριξης έναντι των ανησυχιών για τις αποτιμήσεις των διεθνών αγορών.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση από τις διεθνείς τάσεις.

Beta
Μία ήπια άνοδος αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση με μετοχές του μη τραπεζικού κλάδου να είναι στο επίκεντρο μετά και τη δεύτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης