Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης): Μειωμένες κατά 90% οι μεταναστευτικές ροές, πάμε για κλείσιμο δομών

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης): Μειωμένες κατά 90% οι μεταναστευτικές ροές, πάμε για κλείσιμο δομών
Δεν έχουμε την ικανότητα να στηρίξουμε όλους τους μετανάστες είπε ο κ.Μηταράκης
Τη θέση ότι οι μεταναστευτικές ροές είναι μειωμένες κατά 90% από τις αρχές του έτους διατύπωσε ο υπ.Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι έχουν αποσυμφορηθεί κατά 38% οι δομές των νησιών σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Μηταράκης είπε ότι είναι η πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι που έφυγαν από τη χώρα μας περισσότεροι μετανάστες από όσοι μπήκαν.
«Οι ροές έχουν μειωθεί κατά 90%.
Έχουν φύγει 2.700, ενώ στη χώρα μας μπήκαν 2.000.
Δεν μιλάμε πλέον για δημιουργία νέων δομών, αλλά για κλείσιμο» υποστήριξε ο κ.Μηταράκης, τονίζοντας ότι η χώρα μας δεν μπορεί να παραμείνει προορισμός για μετανάστες.
«Δεν έχουμε την ικανότητα να τους στηρίξουμε όλους.
Δεν μπορούμε να παρέχουμε ισόβια προνόμια – ισόβια σύνταξη και ισόβια κατοικία.
Ακόμα και το άσυλο δεν είναι ισόβιο, είναι τριετές» είπε ο κ. Μητάρακης.
Ερωτηθείς για τα κρούσματα του κορωνοϊού στις δομές φιλοξενία, ο κ.Μηταράκης είπε ότι τα επιβεβαιωμένα μέχρι στιγμής κρούσματα της νόσου στη Μόρια ανέρχονται σε 17.
Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από τον έλεγχο μέχρι τώρα 1.600 δειγμάτων σε σύνολο 2.000 που ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το τριήμερο Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.
Αναφορικά με την κατάσταση στον Έβρο, ο κ. Μηταράκης αν και επανέλαβε ότι είναι γνωστή η προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει την προσφυγική κρίση, υπογράμμισε ότι οι ροές στον Έβρο είναι μειωμένες κατά 58%.
Ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι ετοιμάζεται ο νέος φράχτης που θα κάνει πιο ασφαλή τα ανατολικά μας σύνορα.
Αναφερόμενος τέλος στα κλειστά κέντρα δομών ο κ.Μηταράκης είπε ότι θα διαθέτουν διπλή περίφραξη, θα απαιτείται κάρτα για την είσοδο και την έξοδο, θα εγκατασταθούν κάμερες, ενώ τα κέντρα θα παραμένουν κλειστά κατά τις βραδινές ώρες ώστε να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας και για τους διαμένοντες στις δομές, αλλά και για τους τοπικούς πληθυσμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης