Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι 10 λόγοι που η bull market στη Wall Street θα συνεχίσει, αλλά πιθανό ένα sell off έως -10%

tags :
Goldman Sachs: Οι 10 λόγοι που η bull market στη Wall Street θα συνεχίσει, αλλά πιθανό ένα sell off έως -10%
Δεδομένου ότι πολλές εταιρείες παράγουν πολλά μετρητά και έχουν ισχυρούς ισολογισμούς, θεωρούνται σχετικά αμυντικές και ενδέχεται να συνεχίσουν να ξεπερνούν ακόμη και σε μια διόρθωση της αγοράς
Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο κλάδος της τεχνολογίας στη Wall Street να δέχεται τα κύματα των πωλητών, με αρκετούς αναλυτές να ανησυχούν ότι η μίνι-κατάρρευση της περασμένης εβδομάδας είναι η αρχή για κάτι μεγαλύτερο, αλλά η Goldman Sachs έχει διαφορετική άποψη.
Ο επικεφαλής διεθνών αγορών της Goldman Sachs, Peter Oppenheimer, παρουσιάζει τους 10 λόγους για τους οποίους η αγορά ταύρων (bull market) πρέπει να προχωρήσει, αλλά και μια προειδοποίηση.
Σύμφωνα με τον ίδιο:
1) Βρισκόμαστε στην κλασική φάση «ελπίδας» ενός νέου επενδυτικού κύκλου που έφτασε στα βάθη μιας βαθιάς ύφεσης.
Αυτή η πρώτη φάση είναι συνήθως η ισχυρότερη και αυτό εξηγεί τα κέρδη του τρέχοντος έτους.
2) Η οικονομική ανάκαμψη φαίνεται πιο ανθεκτική καθώς τα εμβόλια γίνονται πιο πιθανά.
3) Οι οικονομικές προβλέψεις έχουν αναθεωρηθεί επί τα βελτίω, με τη Wall Street σταδιακά να τις υλοποιεί
4) Ο δείκτης Bear Market της τράπεζας, ο οποίος αυξήθηκε το 2019, επισημαίνει χαμηλούς κινδύνους ρήξης της αγοράς, ακόμη και αν οι εκτιμήσεις είναι υψηλές.
5) Οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να παρέχουν υποστήριξη σε αγορές και οικονομίες, μειώνοντας τον κίνδυνο για τους επενδυτές.
6) Το ασφάλιστρο κινδύνου ιδίων κεφαλαίων - η αναμενόμενη απόδοση των μετοχών έναντι ομολόγων - έχει περιθώριο πτώσης.
Από την οικονομική κρίση, η μείωση των αποδόσεων μερισμάτων δεν συμβαδίζει με την «αδυσώπητη» πτώση των αποδόσεων των ομολόγων.
7) Τα αρνητικά πραγματικά επιτόκια υποστηρίζουν τις μετοχές.
Η επανάληψη της πολιτικής μηδενικών επιτοκίων, παράλληλα με την εκτεταμένη καθοδήγηση προς τα εμπρός από τις τράπεζες δημιουργεί «ένα περιβάλλον με μεγαλύτερα αρνητικά πραγματικά επιτόκια».
Και αυτό θα πρέπει να υποστηρίξει επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης.
8) Παρόλο που ο πληθωρισμός δεν αναμένεται να αυξηθεί κατά μεγάλο ή μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, «οι αγορές μετοχών μπορούν να προσφέρουν πολύ πιο αποτελεσματική αντιστάθμιση έναντι απροσδόκητων αυξήσεων τιμών».
9) Σε σύγκριση με το εταιρικό χρέος, τα ίδια κεφάλαια φαίνονται φθηνά, ειδικά όταν πρόκειται για εταιρείες με ισχυρούς ισολογισμούς.
10) Η ψηφιακή επανάσταση και πώς θα μεταμορφώσει την οικονομία και τις χρηματιστηριακές αγορές πρέπει ακόμη να προχωρήσει.
Ο Oppenheimer λέει ναι, ολόκληρη η αγορά, συμπεριλαμβανομένων του τεχνολογικού κλάδου, θα μπορούσε να διορθώσει εάν η οικονομία επιβραδυνθεί.
«Όμως, δεδομένου ότι πολλές από αυτές τις εταιρείες παράγουν πολλά μετρητά και έχουν ισχυρούς ισολογισμούς, θεωρούνται επίσης σχετικά αμυντικές και ενδέχεται να συνεχίσουν να ξεπερνούν ακόμη και σε μια διόρθωση της αγοράς», αναφέρει ο αναλυτής.
Δυστυχώς, υπάρχουν κίνδυνοι για αυτήν την bullish στάση.
Ο Oppenheimer αναφέρει ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να μειωθούν αν οι τιμές της ταχείας ανάκαμψης των οικονομιών, αρχίσουν να εξασθενίζουν.
"Σε αυτήν την περίπτωση, βλέπουμε περιθώρια για διόρθωση έως και 10%, καθώς οι επενδυτές επανέρχονται στην πορεία της ανάπτυξης τους επόμενους μήνες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης