Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Τουρισμός: Χάνονται 3 δισεκ. δολ. την εβδομάδα λόγω της πανδημίας

ΗΠΑ - Τουρισμός: Χάνονται 3 δισεκ. δολ. την εβδομάδα λόγω της πανδημίας
«Η έλλειψη ξένων επισκεπτών στις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας θα μπορούσε να εξαλείψει περισσότερα από 155 δισεκατομμύρια δολάρια από την αμερικανική οικονομία» αναφέρει ο WTTC
Σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχονται οι απώλειες για τον τουρισμό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Ταξιδιωτικού και Τουριστικού Οργανισμού (World Travel and Tourism Council - WTTC).
«Η έλλειψη ξένων επισκεπτών στις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας θα μπορούσε να εξαλείψει περισσότερα από 155 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο από την αμερικανική οικονομία - απώλεια 425 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα.
Θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να υπάρξει ουσιαστική ανάκαμψη.
Θα μπορούσε επίσης να απειλήσει τη θέση της Νέας Υόρκης ως ενός από τους κορυφαίους κόμβους στον κόσμο για επαγγελματικά ταξίδια και ταξίδια αναψυχής» προειδοποίησε η Gloria Guevara, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WTTC.
Μάλιστα, αυτή η τραγική κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια 12 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

Η τρέχουσα κάμψη επηρεάζει εκατομμύρια νοικοκυριά.
Εάν δεν υπάρξει μια ανάκαμψη τύπου V, θα χρειαστούν χρόνια για να αποκατασταθούν οι πληγές που άφησε πίσω της η πανδημία.
«Πρέπει επειγόντως να αντικαταστήσουμε τα συνολικά μέτρα καραντίνας με ταχεία, ολοκληρωμένα και οικονομικά αποτελεσματικά προγράμματα» καταλήγει η Gloria Guevara.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης