Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για την καταστροφή στη Μόρια

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για την καταστροφή στη Μόρια
Μεταβαίνει στη Μυτιλήνη ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπ.Μετανάστευσης
Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 σήμερα Τετάρτη 9/9 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια προσπάθεια να αποτιμηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μυτιλήνη μετά την πυρκαγιά στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Μόρια που είχε ως αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς η δομή και να βρεθούν στο δρόμο 12.500 μετανάστες.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.
Πέρα από την ανάλυση του τι συνέβη τις προηγούμενες ώρες, η κυβέρνηση θα εξετάσει τα επόμενα βήματα της για τη διαχείριση της έκτακτης αυτής κατάστασης και υπό το πρίσμα τόσο της επιδημίας του κορωνοϊού όσο και των συνεχιζόμενων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας.
Σημειώνεται πως στη  Λέσβο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης.
Σε δηλώσεις του ο κ.Λογοθέτης, υποστήριξε ότι η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας «είναι μάλλον ολική».
«Με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης μεταβαίνω στο νησί.
Πάμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση.
Πρέπει να δούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε για την προσωρινή και μακροχρόνια φιλοξενία των διαμενόντων εκεί.
Για όλους είναι πρώτη προτεραιότητα» τόνισε ο κ.Λογοθέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης