Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman: Τι ειπώθηκε για την Εθνική στο συμπόσιο CEEMEA Banking - Ουδέτερη η σύσταση

Goldman: Τι ειπώθηκε για την Εθνική στο συμπόσιο CEEMEA Banking - Ουδέτερη η σύσταση
Η Goldman Sachs επιβεβαίωσε τη σύσταση για ουδετερότητα (neutral) και την τιμή στόχο στα 1,94 ευρώ για την Εθνική
Στο συμπόσιο της Goldman Sachs για τον τραπεζικό κλάδο CEEMEA Banking for the Future Virtual Symposium βρέθηκε η διοίκηση της Εθνικής, με την αμερικανική τράπεζα να στοιχειοθετεί τα όσα ειπώθηκαν σε σημείωμα προς τους πελάτες της.
Ειδικότερα, επιβεβαιώνοντας τη σύσταση για ουδετερότητα (neutral) και την τιμή στόχο στα 1,94 ευρώ, η Goldman Sachs επισημαίνει:
- Η τράπεζα επανέλαβε σε μεγάλο βαθμό τις προοπτικές του 2020 που δόθηκαν με τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου για την αύξηση των προ προβλέψεων κερδών, με γνώμονα α) τη γενικά σταθερή πορεία των επιτοκιακών κερδών (με χαμηλότερα έσοδα στα υπόλοιπα NPE που αντισταθμίζονται από τον όγκο δανείων υπό το καθεστώς κρατικών εγγυήσεων, TLTRO 3 και συνεχιζόμενη τιμολόγηση καταθέσεων), β) τη χαμηλά μονοψήφια μείωση των τελών και γ) το χαμηλότερο κόστος.
- Η τράπεζα επιβεβαίωσε επίσης την προσωρινή εξοικονόμηση δαπανών το 2020 λόγω μειωμένης δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία μπορεί να συνοδευτεί από μεσοπρόθεσμα κέρδη βιώσιμης απόδοσης, που οφείλονται σε περαιτέρω διαχείριση του δικτύου καταστημάτων (έως 60 λιγότερες μονάδες) και μειώσεις επιπέδου προσωπικού.
- Η μείωση των NPEs παραμένει προτεραιότητα για την τράπεζα, ενώ ο στόχος για κάτω του 5% έχει καθυστερήσει κατά ένα έτος έως το 2023 ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
Οι όγκοι των δανείων που βρίσκονται στο μορατόριουμ των πληρωμών (περίπου 3,5 δισ. Ευρώ) αντιπροσωπεύουν χαμηλότερο ποσοστό του συνόλου του τομέα (18 δισ. ευρώ) έναντι του μεριδίου αγοράς της τράπεζας στα δάνεια (25%).
- Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την πώληση ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας προχωρούν, με μεγαλύτερη σαφήνεια να αναμένεται πιθανώς στα μέσα Οκτωβρίου.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης