Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο Βερολίνο για Eurogroup και Ecofin ο Σταϊκούρας - Συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχος

Στο Βερολίνο για Eurogroup και Ecofin ο Σταϊκούρας - Συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχος
Την Παρασκευή (11/9/2020) ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin
Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα (9/9/2020) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin και να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί αύριο (10/9/2020) με τον Γερμανό ομόλογό του Olaf Scholtz και τον υφυπουργό Οικονομικών και εκπρόσωπο της Γερμανίας στο EuroWorking Group, Jörg Kukies.
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή Ralph Brinkhaus, καθώς και με μέλη της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής από τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντήσει τον νέο πρόεδρο του Eurogroup, Paschal Donohoe.
Μεθαύριο Παρασκευή (11/9/2020), ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, όπου θα συζητηθούν η οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης και της Ε.Ε. και η πορεία εφαρμογής των δράσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.
Στο Eurogroup προβλέπεται να γίνει επίσης συνοπτική αποτίμηση των εθνικών δημοσιονομικών σχεδίων των κρατών- μελών και της δημοσιονομικής κατάστασης της ευρωζώνης το 2021.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης