Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προκλητική πορεία στη Σμύρνη, ζητούν να δοθούν τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία

tags :
Προκλητική πορεία στη Σμύρνη, ζητούν να δοθούν τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία
Η συγκεκριμένη ημέρα, η 9η Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί στην Τουρκία ως η ημέρα που οι δυνάμεις του Κεμάλ εισήλθαν το 1922 στη Σμύρνη
Με το αίτημα να δοθούν τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία, υποστηρικτές του τούρκου προέδρου R. T. Erdogan, έκαναν πορεία στη Σμύρνη, σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2020.
Η επιλογή της ημερομηνίας που πραγματοποιείται η πορεία δεν είναι τυχαία καθώς η συγκεκριμένη ημέρα, η 9η Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί στην Τουρκία ως η ημέρα που οι δυνάμεις του Κεμάλ εισήλθαν το 1922 στη Σμύρνη και ξεκίνησε ο διωγμός του κατά κύριο λόγο ελληνικού, αλλά και αρμενικού, πληθυσμού της πόλης.

Στο πλαίσιο της πορείας, το Ίδρυμα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Ülkü Ocakları και εκπρόσωποι του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης των Γκρίζων Λύκων από του 81 νομούς της Τουρκίας συγκρότησαν 12 επιτροπές, μία για κάθε ένα από τα Δωδεκάνησα και πραγματοποίησαν πορεία από το κέντρο της Σμύρνης προς την παραλία, στο σημείο, όπως λένε, έριξαν οι Τούρκοι τον ελληνικό στρατό στη θάλασσα.
Εορτασμοί για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Σμύρνης υπό την Ένωση Νεολαίας της Τουρκίας (TGB), μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σμύρνη,
Το πανό γράφει "Μπλε πατρίδα, μια σταγόνα νερό δεν θα πάρει κανένα ξένο κράτος"
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης