Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπ. Πολιτισμού: «Λίφτινγκ» στη Βουλή - Απαστράπτουσα τον Μάρτιο του 2021

Υπ. Πολιτισμού: «Λίφτινγκ» στη Βουλή - Απαστράπτουσα τον Μάρτιο του 2021
«Λίφτινγκ» στη Βουλή
Μία Βουλή με απαστράπτουσα εικόνα δεσμεύεται να παραδώσει τον Μάρτιο του 2021 το υπουργείο Πολιτισμού με τις εργασίες για την αποκατάσταση της εξωτερικής όψης να έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο.
Σήμερα 9/9, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη διαβεβαίωσαν πως θα αναδεικνύεται η ιστορική της διάσταση.
Το υπουργείο Πολιτισμού ανταποκρίθηκε άμεσα και ουσιαστικά στην προσπάθεια αποκατάστασης της εξωτερικής όψης του Μεγάρου της Βουλής, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει και η ενεργειακή αναβάθμιση του.
Στόχος είναι η αποκατάσταση της εξωτερικής όψης του ιστορικού κτηρίου, η συντήρηση και την ανάδειξη των μαρμάρινων αλλά και των ξύλινων στοιχείων του με τον Κώστα Τασούλα να αναφέρει πως επόμενη φάση θα είναι η συντήρηση και ανάδειξη των τοίχων της Βουλής που είναι όλοι από επίχρισμα.
«Είναι μια διαρκής, επίπονη και αργόσυρτη δουλειά, θα πάρει χρόνο, και θα έχει ένα αισθητικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Το έργο της συντήρησης και της ανάδειξης των μαρμάρινων και ξύλινων στοιχείων του ιστορικού κτηρίου θα δώσει μια Βουλή απαστράπτουσα», είπε, ενώ από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε ότι το κτήριο της Βουλής κρατά όλα τα στοιχεία της μεγαλοπρέπειάς του, όπου το μάρμαρο είναι το βασικό του στοιχείο στην κατασκευή του και αντίστοιχο των ναών της αρχαιότητας
Οι εργασίες περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- συντήρηση και αποκατάσταση της επιφάνειας του κτηρίου, στεγανοποιήσεις δαπέδου, συγκόλληση θραυσμάτων, σφράγιση αρμών, συμπλήρωση απωλειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης