Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης - Ο μόνος πρόεδρος σε 40 χρόνια που δεν διεξήγαγε πόλεμο

Trump: Προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης - Ο μόνος πρόεδρος σε 40 χρόνια που δεν διεξήγαγε πόλεμο
Ο Πρόεδρος Donald Trump προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από Νορβηγό βουλευτή, σύμφωνα με το αποκλειστικές ειδήσεις του Fox News
Ο Πρόεδρος Donald Trump προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από τον Νορβηγό βουλευτή Christian Tybring-Gjedde, σύμφωνα με το αποκλειστικές ειδήσεις του Fox News.
«Για την αξία του, νομίζω ότι έχει καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για να δημιουργήσει ειρήνη μεταξύ των εθνών από ό, τι οι περισσότεροι υποψήφιοι για το Βραβείο Ειρήνης», δήλωσε ο Tybring-Gjedde, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της νορβηγικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.
Στην επιστολή υποψηφιότητάς του, ο Tybring-Gjedde δήλωσε ότι η ηγεσία του Trump οι ΗΠΑ προχώρησαν σε μια ιστορική συμφωνία με το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Οι δύο χώρες συμφώνησαν να εξομαλύνουν τους διπλωματικούς δεσμούς στις 13 Αυγούστου, μια συμφωνία που μεσολάβησε ως μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης Trump για ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Το Ισραήλ και τα ΗΑΕ αναμένεται να υπογράψουν την επίσημη συμφωνία στις 15 Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τρίτης 8/9.
«Αναμένεται ότι κι άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής θα ακολουθήσουν τα βήματα των ΗΑΕ, οπότε, αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι αλλαγής που θα μετατρέψει τη Μέση Ανατολή σε μια περιοχή συνεργασίας και ευημερίας», έγραψε ο Tybring-Gjedde προς την επιτροπή Νόμπελ, σύμφωνα με στον Fox.
Στην υποστηρικτική επιστολή, αναφέρεται επίσης ο «βασικός ρόλος του Trump στη διευκόλυνση της επαφής μεταξύ αντιμαχόμενων μερών και… τη δημιουργία νέας δυναμικής σε άλλες παρατεταμένες συγκρούσεις, όπως η συνοριακή διαφωνία για το Κασμίρ μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν και η σύγκρουση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, καθώς και η αντιμετώπιση του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας.»
Ο Tybring-Ghedde πρόσθεσε επαίνους για τις προσπάθειες του Trump για αποφυγή δαπανηρών πολέμων και για τον τερματισμό άλλων ατελείωτων συγκρούσεων, γράφοντας: «Πράγματι, ο Trump έσπασε μια σειρά 39 ετών όπου Αμερικανοί πρόεδροι είτε ξεκινούσαν έναν πόλεμο, είτε εισήγαγαν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια διεθνή ένοπλη σύγκρουση.
Ο τελευταίος πρόεδρος που δεν το έκανε ήταν ο βραβευμένος με το βραβείο ειρήνης Τζίμι Κάρτερ.»
Ο Tybring-Ghedde είναι μέλος του λαϊκιστικού κόμματος της Νορβηγίας, αλλά όπως υποστηρίζει «δεν είναι μεγάλος υποστηρικτής του Trump», αλλά πιστεύει ότι ο Πρόεδρος αξίζει το βραβείο για την επίτευξη περισσότερων από τους προκατόχους του, όπως ο Πρόεδρος Barack Obama, ο οποίος απονεμήθηκε την τιμή κατά τη διάρκεια του προεδρία.
«Δεν είμαι μεγάλος υποστηρικτής του Trump», είπε.
«Η επιτροπή πρέπει να εξετάζει τα γεγονότα και να τον κρίνει για τα γεγονότα - όχι για τον τρόπο που συμπεριφέρεται μερικές φορές.
Οι άνθρωποι που έχουν λάβει το Βραβείο Ειρήνης τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει πολύ λιγότερα από τον Donald Trump.
Για παράδειγμα, ο Barack Obama δεν έκανε τίποτα.»
 

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-09-09_6-21-07.jpg?itok=AIJpnPR5
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης