Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανακοινώσεις Μηταράκη, Θεοδωρικάκου, Αρκουμανέα για Μόρια: Περίπου 3.500 αιτούντες άσυλο θα φιλοξενηθούν σε σκηνές

Ανακοινώσεις Μηταράκη, Θεοδωρικάκου, Αρκουμανέα για Μόρια: Περίπου 3.500 αιτούντες άσυλο θα φιλοξενηθούν σε σκηνές
Χίλιοι ευάλωτοι αιτούντες άσυλο που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας θα φιλοξενηθούν σε πλοίο της Blue Star Ferries
Χίλιοι ευάλωτοι αιτούντες άσυλο που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας θα φιλοξενηθούν σε πλοίο της Blue Star Ferries που αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης και σε δύο αρματαγωγά του πολεμικού ναυτικού που θα μεταβούν στο νησί, όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου των υπουργών Μετανάστευσης και Εσωτερικών και του προέδρου του ΕΟΔΥ πριν από λίγο στη Λέσβο.
Οι υπόλοιποι από τους περίπου 3.500 αιτούντες άσυλο που έμειναν χωρίς στέγη θα φιλοξενηθούν, όπως ανακοινώθηκε, σε σκηνές που στάλθηκαν από άλλα μέρη της χώρας και οι οποίες θα τοποθετηθούν σε χώρους του ΚΥΤ που δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά και σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση.
«Η Μόρια δεν μπορεί να συνεχίσει όπως τη ζήσαμε τα τελευταία χρόνια.
Χρειάζεται κλειστή, ελεγχόμενη δομή.
Μια δομή ασφαλή που θα προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες και μικρότερη από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα» υποστήριξε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης.
Ακόμη πως τα οκτώ από τα 35 κρούσματα εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στο δεύτερο χώρο απομόνωσης.
«Έχουν καταστραφεί οι χώροι διοίκησης, άλλες διοικητικές εγκαταστάσεις και ένα μέρος μόνο από τον χώρο φιλοξενίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή αγνοούμενους.
Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε πως «φαινόμενα παραβατικότητας δεν θα μείνουν ατιμώρητα».
Υποστήριξε ακόμη πως η πυρκαγιά ξεκίνησε – τουλάχιστον από τα μέχρι στιγμής στοιχεία- από διαμένοντες στον καταυλισμό.
«Η κατάσταση στη Μόρια δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί αποτελεί ταυτόχρονα ζήτημα δημόσιας υγείας, ανθρωπισμού αλλά και εθνικής ασφάλειας» τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σημείωσε πως οι κάτοικοι της Λέσβου θα αποζημιωθούν και θα προστατευτούν, οι φιλοξενούμενοι θα στεγαστούν σε κατάλληλες σκηνές και οι θετικοί στον κορωνοϊό θα έχουν περίθαλψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης