Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απαγόρευση στις συναθροίσεις άνω των 6 ατόμων – Johnson: Τηρήστε τους κανόνες

Βρετανία: Απαγόρευση στις συναθροίσεις άνω των 6 ατόμων – Johnson: Τηρήστε τους κανόνες
Απαγόρευση στις συναθροίσεις άνω των 6 ατόμων στη Βρετανία
Ο Boris Johnson επιβεβαίωσε σήμερα 9/9 ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα απαγορεύονται στη Βρετανία οι συναθροίσεις άνω των έξι ατόμων, τόσο σε υπαίθριο χώρο, σε παμπ και σε εστιατόρια, όσο και εντός σπιτιών, μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων -το τελευταίο τετραήμερο έχουν καταγραφεί περίπου 11.000 κρούσματα.
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο κ Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι όποιος παραβιάζει τον «κανόνα των έξι» θα αντιμετωπίζει χρηματικό πρόστιμο ή ακόμα και σύλληψη.
Από τον κανόνα εξαιρούνται τα μέλη του ίδιου νοικοκυριού, δύο νοικοκυριά που έχουν σχηματίσει μία «φούσκα υποστήριξης» για πιο ευάλωτα μέλη, οι χώροι εργασίας, τα σχολεία και οι ομαδικές αθλητικές εκδηλώσεις.
Οι πιστοί θα μπορούν να εκκλησιάζονται, αλλά τηρώντας αποστάσεις και όχι σε παρέες άνω των έξι ατόμων.
Είπε επίσης ότι οι παμπ και τα εστιατόρια θα υποχρεώνονται με νόμο να ζητούν και να κρατούν για 21 ημέρες τα στοιχεία επικοινωνίας θαμώνων, τα οποία θα πρέπει να παραχωρούν στην υπηρεσία ιχνηλάτησης επαφών σε περίπτωση κρούσματος.
Επανέλαβε ότι το κλείσιμο των σχολείων δε θα είναι παρά το έσχατο μέτρο και ότι θεωρεί κρίσιμο να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια, καλώντας τους φοιτητές να λαμβάνουν τα συνιστώμενα προληπτικά μέτρα.
Ο κ. Johnson ανακοίνωσε δε ότι αναστέλλεται το σχέδιο για έναρξη από τον Οκτώβριο συνεδρίων και πιλοτικών αθλητικών εκδηλώσεων με θεατές.
Προανήγγειλε επέκταση του προγράμματος διαγνωστικών ελέγχων με στόχο τους 500.000 την ημέρα, καλώντας τους πολίτες που δεν έχουν συμπτώματα του κορωνοϊού και που δεν τους έχει ζητηθεί να κάνουν τεστ, να μην το κάνουν.
Η παρότρυνση αυτή ακολουθεί προβλήματα στη διενέργεια εξετάσεων λόγω κορεσμού σε πολλά διαγνωστικά εργαστήρια.
Προανήγγειλε επιπλέον πιλοτική διενέργεια γρήγορων διαγνωστικών τεστ στο Σάλφορντ από τον ερχόμενο μήνα, με όσους πολίτες λαμβάνουν αρνητικό αποτέλεμα να επιτρέπεται να ενεργούν και να κινούνται «ακριβώς όπως πριν από την COVID».
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός μετέφερε και το σύνθημα της νέας ενημερωτικής εκστρατείας «πλύνετε χέρια, καλύψτε πρόσωπο, κρατήστε απόσταση».
Στο ερώτημα αν τα νέα μέτρα στην ουσία «ακυρώνουν» τα Χριστούγεννα για τους Βρετανούς, απάντησε ότι ακόμα δεν αποκλείει μια μεγαλύτερη ελευθερία πριν από τις γιορτές για εκείνους που θα διαγιγνώσκονται ως υγιείς με γρήγορα τεστ, αν και σημείωσε ότι δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος ότι αυτό θα γίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης