Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Hedge funds και μικροεπενδυτές δημιούργησαν μία από τις μεγαλύτερες φούσκες στην ιστορία της Wall Street

Goldman Sachs: Hedge funds και μικροεπενδυτές δημιούργησαν μία από τις μεγαλύτερες φούσκες στην ιστορία της Wall Street
Σε επίπεδα ρεκόρ η μόχλευση στη  Wall Street
Hedge funds και μικροεπενδυτές δημιούργησαν μία από τις μεγαλύτερες φούσκες στην ιστορία της Wall Street, αναφέρει σε έκθεσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Godlman Sachs.
Στις αρχές Ιουνίου, πριν αποκαλυφθούν οι ενέργειες της SoftBank, η ευφορία στους κύκλους των μικροεπενδυτών ήταν στα ύψη, με τα call options να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως ακόμα και η μετοχή της χρεοκοπημένης Hertz ανέβηκε τόσο πολύ, που η εταιρεία αναγκάστηκε να εκδώσει νέες μετοχές αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, προκειμένου να μπορέσει να τις διαθέσει μέσω Robinhood.
Επισημαίνεται πως δεν ήταν μόνο οι μικροεπενδυτές εκείνοι οι οποίοι κατέκλυσαν την αγορά, αλλά και τα hedge funds.
Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Goldman Sachs επιβεβαίωσε πως η επενδυτική φρενίτιδα επιταχύνθηκε, με τη μεικτή μόχλευση να αυξάνεται κατά + 4,4%, στο 246,6% (93ο εκατοστημόριο).
Την ίδια στιγμή, η καθαρή μόχλευση αυξήθηκε περαιτέρω + 1,6%, στο 75,1% - ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα, το 2020 η φούσκα που δημιούργησαν οι μικροεπενδυτές έσκασε τόσο στον δείκτη HFR hedge fund όσο και στον S&P 500.

Με λίγα λόγια, αναζητώντας το «alpha», δηλαδή την καλύτερη δυνατή απόδοση, τα hedge funds αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν «στρατηγικές» τυχοδιωκτών όπως ο Dave Portnoy:
Αγόραζαν beta μετοχές, με μόχλευση.
Και παρά τη βουτιά, στις 9 Σεπτεμβρίου η Wall Street ανεβαίνει καθώς τα hedge fund επέλεξαν να αγοράσουν στα «χαμηλά».

Σημειώνεται πως τις τελευταίες δύο ημέρες οι τοποθετήσεις σε μετοχές TMT (Technology, Media, Telecom) ήταν οι μεγαλύτερες τους τελευταίους πέντες μήνες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης