Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Druckenmiller: Η Wall σε «απόλυτη μανία αγορών» - Όταν τελειώσει το πάρτι θα έρθει ο λογαριασμός

Druckenmiller: Η Wall σε «απόλυτη μανία αγορών» - Όταν τελειώσει το πάρτι θα έρθει ο λογαριασμός
Τα split στις μετοχές δεν δημιουργούν αξία αλλά οι επενδυτές το εκλαμβάνουν ως αξία
«Όλοι αγαπούν ένα πάρτι ... αλλά, αναπόφευκτα, μετά από ένα μεγάλο πάρτι κάποιος πρέπει να πληρώσει», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller στο CNBC.
«Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε μια απόλυτη οργισμένη μανία. Υπάρχουν αναλυτές που ενθαρρύνουν τις εταιρείες να προχωρήσουν σε split των μετοχών τους για να ενθαρρύνουν νέους επενδυτές να τοποθετηθούν.
Στη συνέχεια, οι εταιρείες αυξάνονται κατά 30%, 40% ή 50% με τα split των μετοχών.
Αυτό δεν φέρνει καμία αξία, αλλά οι μετοχές ανακάμπτουν.
Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 82,5% από τις 11 Αυγούστου - όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάσπαση μετοχών 5 προς 1 - έως τις 31 Αυγούστου, όταν τέθηκε σε ισχύ το split.
Η Apple σημείωσε άνοδο 34,2% μεταξύ 30 Ιουλίου και 31 Αυγούστου μετά την απόφαση για split των μετοχών 4 νέες προς 1 παλαιά.
Η μετοχή έχει σημειώσει πτώση12% από την έναρξη του split αλλά το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει άπαξ και στις 15 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει το iphone 12.
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο άνω του 51% μετά το χαμηλό στις 23 Μαρτίου.
Μόλις πρόσφατα έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών πριν από την διόρθωση των τεχνολογικών μετοχών.
«Δεν έχω ιδέα για το πού θα πάει η αγορά στο εγγύς μέλλον.
Δεν ξέρω αν πρόκειται να αυξηθεί κατά 10%.
Δεν ξέρω αν πρόκειται να μειωθεί κατά 10% », είπε ο Druckenmiller.
«Αλλά θα έλεγα ότι τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια θα είναι πολύ, πολύ απαιτητικά».
Αυτό το τεράστιο ράλι της αγοράς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα μέτρα που έλαβε η Fed από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, δήλωσε ο Druckenmiller.
Σημείωσε ότι, ενώ η κεντρική τράπεζα έκανε «σπουδαία δουλειά» τον Μάρτιο μειώνοντας τα επιτόκια και ξεκινώντας πρωτοφανή προγράμματα τόνωσης για τη στήριξη της οικονομίας, το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς «ήταν υπερβολικό».
Επίσης τόνισε ότι για πρώτη φορά, ανησυχεί για την αύξηση του πληθωρισμού.
«Η συγχώνευση πολιτικών των Fed και του Υπουργείου Οικονομικών στις ΗΠΑ που είναι ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει στην εποχή του Covid, δημιουργεί ένα προηγούμενο που δεν έχουμε δει ποτέ από τότε που η Fed απέκτησε ανεξαρτησία», δήλωσε ο Druckenmiller.
Προφανώς δημιουργεί μια τεράστια μανία σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και έτσι εξηγείται το ράλι στην Wall Street»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης