Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέα εθελουσία σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς τον Οκτώβριο του 2020 - Στόχος 500 με 600 άτομα με μέσο κόστος 70 χιλιάδες

Νέα εθελουσία σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς τον Οκτώβριο του 2020 - Στόχος 500 με 600 άτομα με μέσο κόστος 70 χιλιάδες
Η μία μετά την άλλη οι τράπεζες σχεδιάζουν εθελουσίες εξόδους - Η σειρά της Τράπεζας Πειραιώς έρχεται τον Οκτώβριο
Η μία μετά την άλλη οι τράπεζες σχεδιάζουν εθελουσίες εξόδους.
Η σειρά της Τράπεζας Πειραιώς έρχεται τον Οκτώβριο και όπως όλα δείχνουν και εδώ θα πρόκειται - θεωρητικά πάντα- για την τελευταία έξοδο με γενναία κίνητρα που θα βοηθήσουν τον κόσμο να αποσυρθεί.

Όπως όλες οι εθελουσίες που έχουν ανακοινωθεί και αυτή στοχεύει και προσωπικό είτε κοντά στη σύνταξη είτε που επιθυμεί να μεταπηδήσει σε έναν άλλο κλάδο και μέσω αυτών των κινήτρων αποκτά τη δυνατότητα.
Στόχος της υπό διαμόρφωση εθελουσίας είναι η έξοδος 500 έως 600 ατόμων από τον οργανισμό και η μέση κατ' άτομο αποζημίωση θα κινηθεί περί τις 70.000 ευρώ με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες.
Τα κίνητρα αναμένεται να είναι πιο πλούσια σε στοχευμένες ομάδες ενώ ο πλουραλισμός της εθελουσίας θα δίδει μεγάλες δυνατότητες επιλογών ακόμη και σε όσους επιθυμούν να φθάσουν στη σύνταξη παρέχοντας ασφαλιστικές καλύψεις έως ότου ολοκληρωθεί ο χρόνος που απαιτείται.
Μολονότι όλες οι τράπεζες μιλούν για την τελευταία εθελουσία έξοδο και με δεδομένο πως τούτο έχει ειπωθεί πολλές φορές η πιο ρεαλιστική προσέγγιση έχει να κάνει με τις απαιτήσεις για περαιτέρω μειώσεις κόστους μετά την πανδημία.
Οι εκτιμήσεις πολλών συνιστούν πως το τοπίο θα είναι πολύ διαφορετικό μετά την πανδημία και τα δεδομένα θα πρέπει να επανεκτιμηθούν.
Επομένως αυτό που χαρακτηρίζεται από τις τράπεζες ως τελευταία ευκαιρία μπορεί να αληθεύει μπορεί και όχι.
Σε κάθε περίπτωση τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα έχουν μπροστά τους μια δύσκολη χρονιά κατά την οποία πρέπει να ξεπεράσουν το σκόπελο των κόκκινων δανείων και να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους που όμως δεν γνωρίζουν ακόμη τι νέα προβλήματα αυτοί θα φέρουν μετά τα μορατόρια.
Το stress test των τραπεζών είναι μπροστά ωστόσο για  κεφαλαιακές ανάγκες που τυχόν θα προκύψουν θα υπάρξει ικανότατο χρονικό διάστημα προκειμένου αυτές να καλυφθούν.
Η πανδημία πάντως διαμόρφωσε ακόμη επιτακτικότερη την ανάγκη να αδειάσουν οι τράπεζες από προσωπικό καθώς η τηλεεργασία κατέδειξε τη δυνατότητα διαμόρφωσης ακόμη πιο ευέλικτων μορφών εργασίας ενώ το δίκτυο περιόρισε ακόμη πιο πολύ τις εργασίες του σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση του retail.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης