Πολιτική

Αχτσιόγλου: Ο κ. Βρούτσης φτιάχνει εργατικό δίκαιο που αναιρεί την έννοια της μισθωτής εργασίας

Αχτσιόγλου: Ο κ. Βρούτσης φτιάχνει εργατικό δίκαιο που αναιρεί την έννοια της μισθωτής εργασίας
Ο κ. Βρούτσης φτιάχνει ένα εργατικό δίκαιο το οποίο αναιρεί την έννοια της μισθωτής εργασίας. δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου
Ο κ. Βρούτσης φτιάχνει ένα εργατικό δίκαιο το οποίο αναιρεί την έννοια της μισθωτής εργασίας.
Θεσμοθετεί την υποχρέωση του εργαζόμενου να παρέχει εργασία χωρίς αμοιβή.
Αυτό συνιστά την κατάρρευση της έννοιας της εργασίας", δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105,5", αναφερόμενη στη διάταξη για τις απλήρωτες υπερωρίες.
Σημείωσε ότι αυτή πρέπει να αποσυρθεί, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και άλλες "αντεργατικές" διατάξεις: "Μειώνει το Δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή, απομακρύνει εκ νέου και ουσιαστικά παραπέμπει στις καλένδες την αύξηση του κατώτατου μισθού, αφήνει χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο επί μήνες και δεν θέτει κανόνες προστασίας των εργαζομένων με τηλεργασία, δίνει μονομερώς δικαίωμα στον εργοδότη να χρησιμοποιεί "περισσότερες και φθηνότερες υπερωρίες".
Σχολίασε δε ότι η παρουσία του υπουργού Εργασίας στη Βουλή συνιστά "απαύγασμα προκλητικότητας και θρασύτητας" και οι τοποθετήσεις του δείχνουν "τεράστια απόσταση από την κοινωνική πραγματικότητα".
Αναφερθείσα, μεταξύ άλλων, στην πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας είπε ότι πρέπει "να στεγαστούν οι άνθρωποι και να εντοπιστούν τα κρούσματα, για να προστατευθούν και οι πρόσφυγες και οι κάτοικοι της περιοχής". Καταλόγισε τις ευθύνες στην κυβέρνηση που ενώ "επί έναν χρόνο της ζητούμε να προχωρήσει σε μαζική και έγκαιρη αποσυμφόρηση, αρνείται πεισματικά".
Σημείωσε ότι, αντίθετα, "υπερδιπλασίασε τους πρόσφυγες στον καταυλισμό", "δεν έκανε προληπτικά τεστ, όχι μόνο στα κέντρα των προσφύγων αλλά και στις υπόλοιπες κλειστές δομές της χώρας, δεν ενίσχυσε τις μονάδες υγείας στην περιοχή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης