Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πονοκέφαλος η διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική, ενόψει και ανοίγματος σχολείων - Ανησυχία από την αύξηση των διασωληνωμένων - Στους 297 οι νεκροί

Πονοκέφαλος η διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική, ενόψει και ανοίγματος σχολείων - Ανησυχία από την αύξηση των διασωληνωμένων - Στους 297 οι νεκροί
Στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις για αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική
(upd 5) Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί σε κυβέρνηση και επιστήμονες η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και κυρίως στην Αττική ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου.
Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και όσο πλησιάζει το Φθινόπωρο θα επιδεινώνεται, καθώς θα αρχίσει να εμφανίζεται η γρίπη αλλά και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού.
Ενδεικτικά αναφέρετια ότι την Τετάρτη καταγράφηκαν 98 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 14 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 2 συνδέονται με συρροές.
Οι περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο είναι οι δήμοι της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ πριν μερικές εβδομάδες ήταν τα νότια και βόρεια προάστια.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και όπως μετέδωσε πριν λίγα 24ωρα το Mega υπάρχει ακόμη στο τραπέζι το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική.
H εφαρμογή των μέτρων θα αποφασιστεί εφόσον κριθεί ότι η κατάσταση αλλάζει δραματικά, ειδικά με το άνοιγμα των σχολείων.
Άλλωστε, σε άλλες χώρες η επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες συνοδεύτηκε από αύξηση των κρουσμάτων.
Αυτό που επίσης έχει θορυβήσει τους επιστήμονες δεν είναι άλλο από την αύξηση των διασωληνωμένων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου, ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 ανέρχεται σε 426, σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς. Από αυτούς, οι 296 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλινικές και οι 130 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), θαλάμους αρνητικής πίεσης. Από τους 130 σοβαρά νοσούντες και επιβαρυμένους με τις επιπλοκές του κορωνοϊού, οι 46 ήταν διασωληνωμένοι.

Αυξάνονται τα κρούσματα στη δομή μεταναστών «Αγία Ελένη» στα Ιωάννινα

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη δομή φιλοξενίας μεταναστών της Αγίας Ελένης, καθώς μετά τα δύο κρούσματα κορωνοϊού που αναφέρθηκαν, εντοπίστηκαν επτά ακόμη.
Τα επτά καταγράφηκαν από τα 50 δείγματα που είχαν ληφθεί στη διάρκεια της μέρας και αναλύθηκαν από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspot, πρόκειται για άτομα που καλύπτουν μεγάλη ηλικιακή γκάμα.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ένα εντελώς νέο σκηνικό και σίγουρα δύσκολο λόγω των πολλών επαφών που είχαν και εκτός δομής.
Μάλιστα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ορισμένοι είχαν πολύ συχνές επαφές και με πρόσφυγες που διαμένουν στον καταυλισμό του Κατσικά.
Η δομή θα παραμείνει σε καραντίνα, παρά τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί καθώς θεωρείται επιβεβλημένη η ολοκλήρωση της ιχνηλάτησης και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Συναγερμός στο ΑΤ Αλίμου

Συναγερμός έχει σημάνει και στο αστυνομικό τμήμα Αλίμου, όπου ελέγχονται 35 αστυνομικοί.
Όλα άρχισαν το μεσημέρι της Δευτέρας όταν αστυνομικοί είδαν το παιδί από την Αίγυπτο να περιφέρεται σαν χαμένο έξω από το Τμήμα του Αλίμου.
Το αγόρι διαπιστώθηκε ότι είναι από την Αίγυπτο καθώς το μόνο που κουβαλούσε πάνω του είναι ένα καινούργιο διαβατήριο το οποίο κάποιοι του είχαν βγάλει κρυφά στις 9 Αυγούστου.
Αμέσως το οδήγησαν στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας και ειδοποιήθηκε η εισαγγελέας ανηλίκων η οποία έδωσε εντολή στους αστυνομικούς για προστατευτική φύλαξη μέχρι να γίνουν εξετάσεις, και στη συνέχεια να οδηγηθεί μέσω του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων.
Πράγματι ο 14χρονος υπεβλήθη σε εξετάσεις και τα ξημερώματα διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας κορωνοϊού.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και σήμερα οι αστυνομικοί αναμένουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνει απολύμανση του χώρου και να υποβληθούν σε τεστ τα 35 άτομα που υπηρετούν στο τμήμα και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν όλοι πέρασαν από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας όπου βρισκόταν το παιδί.

Κρούσμα κορωνοϊού στο υπουργείο Πολιτισμού

Ένα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο υπουργείο Πολιτισμού.
Χθες έγινε απολύμανση στο κτίριο, ενώ είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση.

Αγία Παρασκευή - Θετική στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου

Νέο κρούσμα κορωνοιού στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε εκπαιδευτικός του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής.

Γώγος: Εάν δεν ελέγξουμε τη διασπορά του κορωνοϊού, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα

Την άποψη ότι η Ελλάδα διανύει μια κρίσιμη περίοδο όσον αφορά την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής ιατρικής της σχολής Επιστημών Υγείας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, επισημαίνοντας ότι «όλοι πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά».
Αναφερόμενος στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού, ο κ. Γώγος επεσήμανε ότι «αυτοί οι αριθμοί, που κυμαίνονται από 150 έως 250, δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Σημασία έχει πως υπάρχει ένας τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό, ο οποίος παίζει βέβαια και ανάλογα με τις μέρες», τόνισε ο κ. Γώγος, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής των 29 λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.
«Είναι διαφορετικά τα δείγματα τη Δευτέρα, διότι μεσολαβεί το σαββατοκύριακο και διαφορετικά την Τετάρτη, διότι Δευτέρα-Τρίτη μαζεύονται αρκετά δείγματα και μετρούνται κι εν τέλει φαίνονται στα μέσα της εβδομάδος», συνέχισε ο καθηγητής.
«Υπάρχει λοιπόν ένας σημαντικός αριθμός καθημερινώς, ευτυχώς όχι σε εκθετική αύξηση σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα του Αυγούστου, που φοβόμασταν ότι θα εκτραπεί το σύστημα (σ.σ. Υγείας) και πως το Rt θα ανεβεί πάνω από 1. Αυτήν τη στιγμή έχει σταθεροποιηθεί, έστω και σε μικρό βαθμό, κάτω από το 1.
Κάτι που είναι πολύ σημαντικό», προσέθεσε.
«Παρ’ όλα αυτά, όμως, είμαστε σε μεγάλη εγρήγορση διότι όλα αυτά αλλάζουν μέρα με τη μέρα.
Μπορεί με ένα συμβάν -το είδαμε και στη Μόρια ή στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας που είχαμε σχεδόν 50 κρούσματα- να αλλάξει το τοπίο, να αλλάξει η μορφή της επιδημίας», επεσήμανε και σημείωσε: «Χρειάζεται λοιπόν συνεχής εγρήγορση. Είναι κρίσιμη η περίοδος αυτή.
Όχι τόσο ως προς τη δραματική αύξηση κρουσμάτων, όσο ως προς τη χρονική φάση που βρισκόμαστε.
Είναι η στιγμή που πρέπει να προσέξουμε για τη χειμερινή περίοδο, γιατί πρέπει να πάμε με μία ελεγχόμενη διασπορά της νόσου, ειδάλλως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.
Έτσι λοιπόν πρέπει να γίνεται μια τεράστια προσπάθεια σε όλη την έκταση της πυραμίδας: από τον πρωθυπουργό, μέχρι τον τελευταίο πολίτη».

Στους 297 οι νεκροί

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό σήμερα,
Πρόκειται για ένα 95χρονο ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Νίκαιας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 297.
Εν τω μεταξύ, χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 248 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12.080, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες.
Image
Τα 2.297 (19%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 5.296 (43,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Παράλληλα 46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Image
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών.
Οι 11 (23,9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Image
To 87%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, 167 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης