Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daliο (Bridgewater): Η νίκη του Biden δεν θα επηρεάσει τη Wall Street μακροπρόθεσμα

tags :
Daliο (Bridgewater): Η νίκη του Biden δεν θα επηρεάσει τη Wall Street μακροπρόθεσμα
Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον ίδιο, μια επανεκλογή του Donald Trump θα οδηγήσει αρχικά σε θετική αντίδραση, που θα μετριαστεί μακροπρόθεσμα
Την εκτίμηση ότι η νίκη του Joe Biden θα έχει «μέτρια αρνητική επίπτωση» στην Wall Street αλλά δεν θα είναι αρνητική μακροπρόθεσμα, εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ιδρυτής της Bridgewater Associates.
Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον ίδιο, μια επανεκλογή του Donald Trump θα οδηγήσει αρχικά σε θετική αντίδραση, που θα μετριαστεί μακροπρόθεσμα.
«Είναι όλα θέμα χρήματος και δαπανών» δήλωσε ο ίδιος.
O Dalio είπε ότι εάν ο Biden κερδίσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές (3/11/2020), η αρχικά αντίδραση της αγοράς πιθανότατα δεν θα είναι καλή.
Οι εταιρικοί φόροι θα αυξηθούν, τα εισοδήματα από το εξωτερικό θα φορολογηθούν περισσότερο.
Και μετά -σύμφωνα με τον ίδιο- θα υπάρξει ένα μεγάλο δημοσιονομικό πακέτο τόνωσης της οικονομίας.
Στη συνέχεια, οι αγορές θα αντιδράσουν θετικά στα μέτρα τόνωσης, αλλά ο Dalio είπε ότι στην πραγματικότητα αυτό θα συμβεί διότι «η αξία του χρήματος θα μειωθεί. Κι αυτό κάνει τα πάντα να ανεβαίνουν».
Ο Dalio είπε επίσης ότι η κυβέρνηση του Biden θα εφαρμόσει πολιτικές παρόμοιες με την κυβέρνηση του Roosevelt το 1933.
Ο Roosevelt αύξησε τους φόρους μέσω αύξησης του οριακού φορολογικού συντελεστή, αλλά την ίδια τιγμή, αύξηση τα ελλείμματα και «ξόδεψε περισσότερα», κάτι που υποτίμησε την αξία του χρήματος.
Σύμφωνα με τον Dalio, αν και η αξία του χρήματος είχε μειωθεί «το χρηματιστήριο ενισχύθηκε και η αγορά ομολόγων ενισχύθηκε λόγω των ελλειμμάτων και του τυπώματος χρήματος και της δημοσιονομικής τόνωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης