Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πέτσας: Μειώσεις φόρων και εισφορών στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα

Πέτσας: Μειώσεις φόρων και εισφορών στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα
Τί ανέφερε για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα ο Στέλιος Πέτσας
Στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνονται σημαντικές μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στην ερώτηση του CNN Greece κατά πόσο ισχύουν οι πληροφορίες πως οι θεσμοί αντιδρούν στις μόνιμες μειώσεις φόρων.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στο Eurogroup της Παρασκευής το βασικό ζητούμενο είναι η Ελλάδα να δείξει πως είναι έτοιμη σε δύο επίπεδα.
Πρώτον, στο επίπεδο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας.
Άρα, να στηριχθούν όλους όσους έχουν ανάγκη.
Δεύτερον, να η συνέχιση της υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
«Οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών δεν είναι αποκομμένες από το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα.
Εντάσσονται στη μείωση του βάρους της εργασίας για την ενίσχυση της απασχόλησης και την προσέλκυση επενδύσεων».
Σημειώνεται πως την Παρασκευή, ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, όπου θα συζητηθούν η οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης και της ΕΕ και η πορεία εφαρμογής των δράσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.
Στο Eurogroup προβλέπεται να γίνει επίσης συνοπτική αποτίμηση των εθνικών δημοσιονομικών σχεδίων των κρατών-μελών και της δημοσιονομικής κατάστασης της Ευρωζώνης το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης