Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: 40.000 εθελοντές θα εμβολιασθούν με το Sputnik-V κατά τoυ κορωνοϊού

Ρωσία: 40.000 εθελοντές θα εμβολιασθούν με το Sputnik-V κατά τoυ κορωνοϊού
Συνεχίζονται οι εγγραφές για 40.000 εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου
Περίπου 40.000 θα είναι οι εθελοντές που θα εμβολιασθούν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού στο πλαίσιο της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, δήλωσε ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), το οποίο χρηματοδοτεί την εξέλιξη του εμβολίου.
«Συνεχίζονται οι εγγραφές για 40.000 εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές, ενώ μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 36.000 εθελοντές. Δηλαδή στην πραγματικότητα σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας έχουμε σχεδόν διαμορφώσει το δείγμα των 40.000 εθελοντών», δήλωσε ο Ντμίτριεφ.
Κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Μέση Ανατολή, στη Βραζιλία , στην Ινδία, στο Μεξικό και σε άλλες χώρες. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τους 25-30.000 εθελοντές θα είναι έτοιμα τον Οκτώβριο.
Το RDIF συμφώνησε για την παραγωγή 500 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik-V, δήλωσε ο Ντμίτριεφ, λέγοντας πως παραμένει ανοιχτό να υπογράψει νέες συμφωνίες για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στο εξωτερικό.
Η Βραζιλία, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα αγοράσει επιπλέον 50 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου, εκτιμώντας ότι οι πρώτες παρτίδες μπορεί να φθάσουν στη Βραζιλία τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης