Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Quincy Institute: Οι πόλεμοι των ΗΠΑ εκτόπισαν 37 εκατ ανθρώπους – Ευθύνονται για το τεράστιο κύμα μεταναστών στην Μεσόγειο

Quincy Institute: Οι πόλεμοι των ΗΠΑ εκτόπισαν 37 εκατ ανθρώπους – Ευθύνονται για το τεράστιο κύμα μεταναστών στην Μεσόγειο
Η μελέτη εντοπίζει ότι από αυτό το σύνολο των 39 εκατομμυρίων, αφορούν χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη, το Πακιστάν, οι Φιλιππίνες, η Σομαλία, η Συρία και η Υεμένη
Οι πόλεμοι που έχει κηρύξει η Αμερική μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2020 έχουν αναγκάσει 37 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους αναφέρει το think tank Quincy Institute for Responsible Statecraft.
Το μεγάλο κύμα μεταναστών και λαθρομεταναστών στην Μεσόγειο Θάλασσα θα πρέπει να αποδοθεί κατά βάση στους πολέμους που οι ΗΠΑ προκάλεσαν σε Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Λιβύη, Υεμένη κ.α.
Το ινστιτούτο παρουσίασε μια μελέτη που περιγράφει τα εκατομμύρια των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο από τις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ. μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
«Οι πόλεμοι που κήρυξε η κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, ανάγκασαν 37 εκατομμύρια ανθρώπους - και ίσως έως και 59 εκατομμύρια – να φύγουν από τα σπίτια τους, σύμφωνα και με έκθεση που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το American University και το Brown University's Costs of War Project.
Ονομάζεται «ο πρώτος υπολογισμός του είδους του», δεδομένου ότι ούτε το Πεντάγωνο, ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ή οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδιακή υπηρεσία δεν έχει παρακολουθήσει τους μαζικούς εκτοπισμούς πληθυσμών.
Η μελέτη εντοπίζει ότι από αυτό το σύνολο των 39 εκατομμυρίων, αφορούν χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη, το Πακιστάν, οι Φιλιππίνες, η Σομαλία, η Συρία και η Υεμένη.
Αυτοί οι πόλεμοι πραγματοποιήθηκαν είτε από τον Bush ή τον Obama ή διατηρήθηκαν από την κυβέρνηση Trump.
O εκτοπισμός 37 εκατομμυρίων ανθρώπων ισοδυναμεί με την απομάκρυνση σχεδόν όλων των κατοίκων της πολιτείας της Καλιφόρνια ή όλων των ανθρώπων στο Τέξας και τη Βιρτζίνια σε συνδυαστικά.
Και επιπλέον, ο αριθμός είναι σχεδόν τόσο μεγάλος όσο ο πληθυσμός του Καναδά.
Όμως όλοι αυτοί οι πόλεμοι έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή μετανάστευση, η διάσημη ομιλία του Wesley Clark το 2007 είχε αναφέρει θα καταφέρουμε να καθαρίσουμε επτά χώρες σε πέντε χρόνια» μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις έχουν επίσης επεκταθεί ραγδαία σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την 11η Σεπτεμβρίου, κυρίως στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, όπως καταδεικνύει ο ακόλουθος χάρτης που παράγεται από το εργαστήριο ερευνών (IRW).
«Μέχρι τώρα, κανείς δεν γνωρίζει πόσα άτομα έχουν εκτοπίσει οι πόλεμοι», τονίζει η έκθεση.
«Πράγματι, οι περισσότεροι Αμερικανοί πιθανότατα δεν γνωρίζουν ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ έχουν πραγματοποιηθεί όχι μόνο στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία, αλλά και σε 21 άλλες χώρες από τότε που ο Πρόεδρος Bush ανακοίνωσε έναν παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Ο παγκόσμιος χάρτης της Μετανάστευσης

-5,3 εκατομμύρια Αφγανοί (που αντιπροσωπεύουν το 26% του προπολεμικού πληθυσμού) από την έναρξη του πολέμου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν το 2001
-3,7 εκατομμύρια Πακιστανοί (3% του προπολεμικού πληθυσμού) από την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν το 2001 έγινε γρήγορα ένας ενιαίος πόλεμος που διασχίζει τα σύνορα στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
-1,7 εκατομμύρια Φιλιππινέζοι (2%) από τη στιγμή που ο στρατός των ΗΠΑ προσχώρησε στην κυβέρνηση των Φιλιππίνων στον πόλεμο δεκαετίας με τον Abu Sayyaf και άλλες ομάδες το 2002
-4,2 εκατομμύρια Σομαλοί (46%) από τότε που οι αμερικανικές δυνάμεις άρχισαν να υποστηρίζουν μια αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Σομαλίας που καταπολεμά την Ένωση Ισμαλιστών (ICU) το 2002 και, μετά το 2006, την αποσχισμένη πτέρυγα της ICU Al Shabaab.
-4,4 εκατομμύρια πολιτών της Υεμένης (24% του συνολικού πληθυσμού) από τότε που η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε δολοφονίες με drone σε φερόμενους τρομοκράτες το 2002 και υποστήριξε έναν πόλεμο υπό τη Σαουδική Αραβία ενάντια στο κίνημα Houthi από το 2015
-9,2 εκατομμύρια Ιρακινοί (37% του πληθυσμού) από την εισβολή και κατοχή υπό την ηγεσία των ΗΠΑ το 2003 και τον πόλεμο μετά το 2014 ενάντια στο ISIS το Ισλαμικό κράτος.
-1,2 εκατομμύρια Λίβυοι (19% του πληθυσμού) από τότε που οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης παρενέβησαν στην εξέγερση του 2011 εναντίον του Moammar Gadhafi πυροδοτώντας ένα συνεχή εμφύλιο πόλεμο.
-7,1 εκατομμύρια Σύριοι (37% του πληθυσμού) από τότε που η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους το 2014 και εντάθηκε εν συνεχεία με την εμπλοκή Ρωσίας και Τουρκίας.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/911%20wars.jpg?itok=grEUocrf
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/usbasesabroad.png?itok=7yZA0PQj
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης