Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η ποιότητα των επενδυτών φέρνει μεγάλη πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο

JP Morgan: Η ποιότητα των επενδυτών φέρνει μεγάλη πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο
Στη Wall Street κυριαρχούν τα hedge funds και οι μικροεπενδυτές, υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan
Θέμα χρόνου είναι το κραχ στο αμερικανικό χρηματιστήριο για την επενδυτική τράπεζα JP Morgan, καθώς στη Wall Street κυριαρχούν τα hedge funds, οι μικροεπενδυτές και όποιος άλλος αγοράζει τεχνολογικές μετοχές με υψηλό beta.
Στις 18 Αυγούστου, η JP Morgan εξέφρασε την ανησυχία της για το μέλλον του αμερικανικού χρηματιστηρίου, προτρέποντας τους πελάτες της να κλείσουν τις long θέσεις ή να πουλήσουν τις τεχνολογικές μετοχές που είχαν στη διάθεσή τους - αντίθετα με τις άλλες τράπεζες που αύξαναν συνεχώς τους στόχους τους για την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών.
Στις εκτιμήσεις της η JP Morgan είχε λάβει υπόψη της τις αμερικανικές εκλογές, τις δημοσκοπήσεις για τον πρόεδρο Trump, τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και την πιθανότητα να ξεσπάσει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού.
«Ο αυξανόμενος επιτοκιακός κίνδυνος και ο συντελεστής συσσώρευσης, η πιθανότητα βελτίωσης των προεδρικών δημοσκοπήσεων για τον Πρόεδρο Trump και η αύξηση των εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας παρέχουν λόγους στους επενδυτές για να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο αντιστάθμισης του κινδύνου που διατρέχουν» αναφέρεται σχετικώς.
Ό,τι ακολούθησε είναι γνωστό, με την ταχύτερη διόρθωση στην ιστορία του σύνθετου τεχνολογικού δείκτη Nasdaq (-10%).
Έλαβε χώρα ένα ακραίο sell off και πολλοί εικάζουν ότι πρόκειται να συνεχιστεί.
Όπως γράφει η JP Morgan στο τελευταίο της σημείωμα, «από την άποψη της μεταβλητότητας, οι παρατηρήσεις μας δεν έχουν αλλάξει.
Παρά την πρόσφατη αστάθεια, η ζήτηση για call options συνεχίζει να ενισχύει στις τιμές».
Όπερ σημαίνει πως οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές, τα funds τύπου SoftBank και όποιος άλλος αγοράζει τεχνολογικές μετοχές με υψηλό beta θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην αγορά, εντείνοντας τη μεταβλητότητα.
Εν ολίγοις, η πτώση δεν έχει τελειώσει.
Η JP Morgan παρατηρεί ότι η κλίση της καμπύλης του Nasdaq τείνει να γυρίσει μόνιμα πτωτικά.
Ταυτόχρονα, η σιωπηρή μεταβλητότητα έχει αυξηθεί παράλληλα με την πραγματική μεταβλητότητα, ενώ το ασφάλιστρο κινδύνου μεταβλητότητας του Nasdaq παραμένει ακριβό.

Σύμφωνα με την JP Morgan, τα future του S&P 500 και του Nasdaq είχαν υψηλή μεταβλητότητα, η οποία οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στη ζήτηση για call options.

Εν τω μεταξύ, σε επίπεδο μετοχών, η JP Morgan παρατηρεί επίσης ανοδική.


Ωστόσο, διαπιστώνει ότι το μέγεθός της θα είναι μικρό.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που παραμένει βασικό σημείο σχετικά με την πρόσφατη δυναμική επιλογών είναι το ότι η πρόσφατη τάση είναι λοξή και συνοδεύεται από μια σημαντική αύξηση στον όγκο συναλλαγών για call options.

Συνελόντι ειπείν, η JP Morgan συνεχίζει να βλέπει funds όπως η Softbank και τους μικροεπενδυτές ως βασικούς μοχλούς στη διόρθωση αυτού του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης