Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Η απόδοση του S&P 500 εξαρτάται από μόλις 10 μετοχές

Bank of America: Η απόδοση του S&P 500 εξαρτάται από μόλις 10 μετοχές
Σε μόλις σε 10 μετοχές του δείκτη S&P 500 οφείλεται η απόδοση 7,2% της αγοράς τον Αύγουστο
Σε μόλις 10 μετοχές του δείκτη βαρόμετρου του αμερικανικού χρηματιστηρίου, S&P 500, οφείλεται η απόδοση 7,2% της αγοράς τον Αύγουστο, σημειώνει με ανάλυσή της η επενδυτική τράπεζα Bank of America, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο πόσο εύθραυστη είναι η Wall Street.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Bank of America είχε δείξει πώς πέντε εταιρείες τεχνολογίας, γνωστές ως FAAMG (Facebook, Amazon, Apple, Microsoft και Google) μονοπωλούν την αγορά, καθώς συγκεντρώνουν το 23% της συνολικής κεφαλαιοποίησης, ξεπερνώντας ακόμα και το 18% που συγκέντρωναν την περίοδο της φούσκας dot.com οι MSFT, CSCO, GE, INTC και WMT.

Αυτό, όμως, που προκαλεί πραγματική έκπληξη είναι η ανάλυση της BofA για το ποιοι είναι οι αγοραστές μετά τα χαμηλά του Μαρτίου.
Σύμφωνα με την τράπεζα, αυτοί που αγόρασαν και αγοράζουν είναι μικροεπενδυτές μεγάλης ηλικίας και hedge funds, ενώ τον Απρίλιο του 2020 κυριαρχούσαν οι μικροεπενδυτές.
Μέχρι τον Αύγουστο κυριαρχούσαν τα ρομπότ και όσοι έκαναν συναλλαγές με τη βοήθεια πλατφορμών όπως η Robinhood.

Αυτή η αγοραστική φρενίτιδα σταμάτησε τον Σεπτέμβριο, αφού τα εύθραυστα ιστορικά υψηλά του Αυγούστου οδήγησαν σε νέο ρεκόρ σε ό,τι αφορά τον λόγο call options προς put options.

Μεταξύ των δεικτών που υπογράμμισε η BofA, ήταν η συντριβή χρυσού στις αρχές Αυγούστου, αλλά και η πτώση στις τεχνολογικές μετοχές.
Κατά τα άλλα, η τράπεζα θεωρεί πως η αγορά δεν πρόκειται να αντέξει.
Τα κεφάλαια της χρηματαγοράς διαρθρώνονται ως εξής:
4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.
1,5 τρισεκ. δολάρια σε μετοχές.
Τα SPACs έχουν «φορτώσει» πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.
Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν λάβει πάνω από 3 τρισεκ. δολάρια.
Πάντως, η διόρθωση θα έρθει εάν σπάσουν τα βασικά επίπεδα στήριξης της αγοράς (SPX 3.300, Nasdaq 11.000, SOX 2000 και το πιο κρίσιμο από όλα, είναι το IG ETF LQD στα 134 $).
Επίσης, υπό το φως των χθεσινών ειδήσεων ότι η Fed δεν αγόρασε ETF εταιρικών ομολόγων όλο τον Αύγουστο, αυτό μπορεί να είναι ο πιο αδύναμος κρίκος τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης