Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κύπρο σήμερα (12/9) ο Pompeo – Συναντήσεις με Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη

Στην Κύπρο σήμερα (12/9) ο Pompeo – Συναντήσεις  με Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη
Στην Λευκωσία σήμερα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Στην Κύπρο για τέσσερις ώρες θα βρεθεί σήμερα, Σάββατο 12/9, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ  πρόκειται να βρεθεί στην Λευκωσία και μάλιστα, αναμένεται λίγο μετά τις 20:00 να διαβεί την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου, όπου και θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Nίκο Αναστασιάδη, αλλά και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο, αλλά και το ζήτημα των ενεργειών της Τουρκίας στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι για λόγους ασφαλείας, όλες οι επαφές του Αμερικανού ΥΠΕΞ θα λάβουν μέρος στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η Λευκωσία ενημερώθηκε για την πρόθεση του Mike Pompeo να επισκεφθεί την Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης 10/9 στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης,  με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Philip Reeker, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησαν την κατάσταση στην περιοχή, τις διμερείς σχέσεις και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι το ταξίδι του στην Κύπρο θα συμπληρώσει τις τηλεφωνικές κλήσεις του προέδρου Donald Trump με τον Τούρκο ομόλογό του, Recep Tayyip Erdogan και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στις αρχές του χρόνου, όμως ματαιώθηκε μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης