Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Υποικ Γερμανίας): Ταχύτερη του αναμενομένου η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Scholz (Υποικ Γερμανίας): Ταχύτερη του αναμενομένου η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν εταιρείες και καταναλωτές, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
Αισιόδοξος για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Ecofin στο Βερολίνο το Σάββατο (12/9/2020).
«Η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει πολύ καλύτερα σε σχέση με ό,τι ανέμεναμε στην αρχή της πανδημίας του Covid -19, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Scholz.
Πρόσθεσε πάντως ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν εταιρείες και καταναλωτές.
«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά οι δείκτες ... δείχνουν ότι η οικονομία ανακάμπτει πολύ καλύτερα από ό, τι φοβόμασταν πριν από λίγο καιρό, και αυτό είναι κάτι που ισχύει για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της αλλά και για τα μεμονωμένα κράτη μέλη», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος της άτυπης συνάντησης των 27 υπουργών της ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν στοχεύει τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ στην πολιτική της, αλλά είναι μια σημαντική μεταβλητή και παρακολουθεί τις επιπτώσεις στη σταθερότητα των τιμών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Luis de Guindos.
Ο de Guindos απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την υπερτίμηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ σε συνέντευξη τύπου μετά το Ecofin.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης