Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Καστελόριζο η Σακεραλλοπούλου για τις εκδηλώσεις της 77ης επετείου απελευθέρωσης

Στο Καστελόριζο η Σακεραλλοπούλου για τις εκδηλώσεις της 77ης επετείου απελευθέρωσης
Η Αικ. Σακελλαροπούλου θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης Δήμου Μεγίστης
(upd) Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 77ης επετείου της απελευθέρωσης του Καστελόριζου παρίσταται σήμερα, Κυριακή 13/9,  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικ. Σακελλαροπούλου,  συνοδευόμενη από εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.
Η παρουσία της κ. Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, μετά τις τουρκικές προκλήσεις που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη μετάβασή της στο Καστελόριζο, αρχικά ταξίδεψε αεροπορικώς μέχρι τη Ρόδο και στη συνέχεια με σινούκ.
Μετά τη δοξολογία που θα γίνει στο ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, σε ειδική εκδήλωση, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Μεγίστης.
Την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού, εκπροσωπούν, από την κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, από τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Δωδεκανήσων Βασίλης Υψηλάντης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός και από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως γνωστοποιήθηκε, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε πλοία του πολεμικού ναυτικού που βρίσκονται στο λιμάνι του νησιού και στη συνέχεια θα μεταβεί στη νησίδα της Ρω, όπου και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της «Κυράς της Ρω».
Το απόγευμα θα επισκεφτεί χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος που υπάρχουν στο νησί του Καστελόριζου, όπου και θα διανυκτερεύσει.\
Το πρωί της Δευτέρας 14/9 η κ. Σακελλαροπούλου θα παραστεί στη θεία λειτουργία για την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο σχολείο του νησιού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης