Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Πάνω από 5 χιλ. νέα κρούσματα στη Ρωσία, αύξηση ρεκόρ στην Τσεχία - Τα μέτρα στη Νότια Κορέα

Κορωνοϊός: Πάνω από 5 χιλ. νέα κρούσματα στη Ρωσία, αύξηση ρεκόρ στην Τσεχία - Τα μέτρα στη Νότια Κορέα
Ημερήσια αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού για τρίτη συνεχή ημέρα ανακοίνωσε η Τσεχία
Στη Ρωσία καταγράφηκαν 5.449 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 1.062.811, που είναι ο τέταρτος υψηλότερος παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, 94 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε 18.578.

Τσεχία: Αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων για τρίτη συνεχή ημέρα

Ημερήσια αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού για τρίτη συνεχή ημέρα ανακοίνωσε η Τσεχία, όπου και καταγράφηκαν 1.541 νέα περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Στην Τσεχία για πέμπτη συνεχή ημέρα τα νέα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.000.
Η χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων καταγράφει από τις μεγαλύτερες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών αυξήσεις στον ημερήσιο αριθμό των περιστατικών της Covid-19.
Σημειώνεται ότι οι αρχές έχουν ανακοινώσει αυστηρότερους περιορισμούς για τη χρήση μάσκας.

Νότια Κορέα: Χαλάρωση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Σεούλ

Σε χαλάρωση της αυστηρής πολιτικής της κοινωνικής αποστασιοποίησης για τις επόμενες δύο εβδομάδες στην μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ, προχώρησε η Νότια Κορέα.
Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η χαλάρωση θα συνεισφέρει στο εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας, προτού η χώρα επιστρέψει σε αυστηρότερους κανόνες ξανά από τις 28 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της αργίας του Τσουσεόκ.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση προχώρησε σε άρση του μέτρου που απαγόρευε τους καθήμενους πελάτες σε επιχειρήσεις εστίασης μετά τις 21:00 το βράδυ, ενώ συνεχίζουν να ισχύουν τα αυστηρά μέτρα για τις αποστάσεις των καθισμάτων σε εστιατόρια και καφέ , των οποίων οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν τα στοιχεία επικοινωνίας των πελατών.
Επιτρέπεται η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων αναψυχής, όπως τα γυμναστήρια και τα ίντερνετ καφέ, ενώ στο πλαίσιο των περιορισμών της λεγόμενης «φάσης 2», οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους περιορίζονται στα 50 άτομα και σε ανοικτούς στα 100.
Ωστόσο, απαγορεύονται οι θεατές σε αθλητικά γεγονότα.
Στο μεταξύ, αρχικά μειώθηκαν σταθερά οι αριθμοί κρουσμάτων μετά την επιβολή αυστηρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα τέλη Αυγούστου, όμως κατέγραψαν άνοδο την περασμένη εβδομάδα, καθώς εμφανίστηκαν μικρές εστίες και πλέον τα νούμερα είναι διψήφια.
Το κορεατικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (KCDC) κατέγραψε 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο , ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 22.176, με 358 θανάτους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης